Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Έρχεται συμβιβασμός για το fiscal cliff

Ελπίδα για εύρεσης συμβιβαστικής λύσης στο παραπέντε. Με άρθρο του στους FΤ, σύμβουλος του Romney τάσσεται υπέρ της πρότασης Obama. Διάθεση συμβιβασμού και από τον Αμερικανό πρόεδρο.

ΗΠΑ: Έρχεται συμβιβασμός για το fiscal cliff
Ελπίδα για εύρεση συμβιβαστικής λύσης ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος του δημοσιονομικού γκρεμού (fiscal cliff) στις ΗΠΑ δίνουν οι δηλώσεις αξιωματούχων και από τα δύο στρατόπεδα.

Ο πρόεδρος Barak Obama δήλωσε ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευθεί ώστε να βρεθεί λύση, επιμένοντας όμως, ότι δεν διαπραγματεύεται την αύξηση της φορολόγησης των πλουσίων. Η απάντηση ήρθε από τον Glenn Hubard, σύμβουλο του Mitt Romney κατά την προεκλογική εκστρατεία και ισχυρό στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων.

Με άρθρο του στους Financial Times, o κ. Hubard, αναφέρει ότι η παράταξή του θα πρέπει να αλλάξει τακτική και να αποδεχθεί τη δομή που προτείνει ο πρόεδρος Obama. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για σαφή αλλαγή τάσης στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων και, όπως σχολιάζουν οι FT, «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των Δημοκρατικών»

«Το πρώτο βήμα είναι να αυξηθεί ο μέσος φορολογικός συντελεστής για τα ανώτερα εισοδήματα» γράφει και συμπληρώνει: «Τα έσοδα θα πρέπει πρώτα να προκύψουν από αυτά τα άτομα» αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Hubbard.Ζητά επίσης, να καταργηθούν τα παραθυράκια στη φορολογική πολιτική και να μπουν πλαφόν στις φοροελαφρύνσεις.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν την Παρασκευή μεταξύ του Obama και των επικεφαλής του Κογκρέσου. Την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντήσει στελέχη των εργατικών συνδικάτων και την Τετάρτη εκπροσώπους των εργοδοτών, εκ των οποίων και των Jeff Immelt τον CEO της General Electric, τον Alan Mulally της Ford, τον Kenneth Chenault της American Express και τον Andrew Liveris της Dow Chemical

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v