Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων και στην Ιταλία

Ο Ιταλός υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Filippo Patroni Griffi ανακοίνωσε την Τρίτη στα εργατικά συνδικάτα ότι θα περικοπούν 4.028 θέσεις εργασίας από υπηρεσίες και οργανισμούς της κεντρικής κυβέρνησης.

Αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων και στην Ιταλία
Ο Ιταλός υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Filippo Patroni Griffi ανακοίνωσε την Τρίτη στα εργατικά συνδικάτα της χώρας ότι θα περικοπούν 4.028 θέσεις εργασίας από υπηρεσίες και οργανισμούς της κεντρικής κυβέρνησης.

Όπως μεταδίδει το ANSA, ο κ. Griffi ανέφερε ότι οι περικοπές θα αποφέρουν ετήσια εξοικονόμηση 342 εκατ. ευρώ.

Πρόσθεσε ακόμα, ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σύντομα μειώσεις προσωπικού στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στην εθνική υπηρεσία ασφάλισης INPS.

Οι περικοπές που ανακοινώθηκαν είναι μέρος ενός ευρύτερου πακέτου αναδιάρθρωσης του ιταλικού δημόσιου τομέα, το οποίο ψηφίστηκε το 2012 και στοχεύει στην εξοικονόμηση 26 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, θα απομακρυνθεί το 20% των διευθυντικών στελεχών της δημόσιας διοίκησης, ενώ αναμένεται να αποχωρήσει το 10% του μη διοικητικού προσωπικού.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Mario Monti εκτιμά ότι οι περικοπές αυτές μεταφράζονται στην απώλεια 24.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα. Περίπου 11.000 από τους υπαλλήλους αυτούς εργάζονται σε υπουργεία και 13.000 σε τοπικούς οργανισμούς, ενώ μόνο οι 8.000 έχουν δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v