Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: "Μαύρες" προβλέψεις για οικονομία

H κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ το 2013, προειδοποιώντας ότι η πρόβλεψη είναι "εξαιρετικά αβέβαιη" δεδομένης της ευρωπαϊκής κρίσης και τον αντίκτυπο των μέτρων λιτότητας.

Πορτογαλία: Μαύρες προβλέψεις για οικονομία
H κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας υποβάθμισε την Τρίτη τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ το 2013, προειδοποιώντας ότι η πρόβλεψη είναι "εξαιρετικά αβέβαιη" δεδομένης της ευρωπαϊκής κρίσης και του αντίκτυπου των μέτρων λιτότητας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Τράπεζα της Πορτογαλίας ανακοίνωσε σε έκθεση της ότι προβλέπει ύφεση 1,6% για το 2013, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για μηδενική ανάπτυξη.

"Η τρέχουσα πρόβλεψη είναι εξαιρετικά αμφίβολη, λόγω των εξελίξεων στο εξωτερικό, τον αντίκτυπο  των εγχώριων οικονομικών πολιτικών, την αντίδραση των οικονομικών δρώντων και την μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αντίδραση στην προσαρμογή" σημειώνεται στην έκθεση.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα προειδοποιεί την κυβέρνηση για την ανάγκη επαναπροσανατολισμού των πολιτικών προς την περικοπή των δαπανών αντί της αύξησης των εσόδων από φόρους.

"Η επιλογή της επίτευξης των στόχων με την αύξηση των εσόδων μειώνει τους διαθέσιμους πόρους στον δημόσιο τομέα, με αρνητικές συνέπειες στις επενδυτικές αποφάσεις και στην μελλοντική ανάπτυξη" τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v