Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η εγχώρια οικονομία στηρίζει την Wall

Τα καλά στατιστικά στις ΗΠΑ υποσκελίζουν την τραπεζική "καμπάνα" της Moody’s και το ελληνικό θρίλερ και προκαλούν άνοδο στην Wall. Απώλειες ευρωαγορών, διόρθωση εμπορευμάτων και πτώση ευρώ κάτω από το 1,30$.

Τα καλά στατιστικά στις ΗΠΑ υποσκελίζουν την τραπεζική «καμπάνα» της Moody’s και το ελληνικό θρίλερ και προκαλούν ελαφρά άνοδο στην Wall. Απώλειες πάντως εμφανίζουν οι ευρωαγορές και διόρθωση τα εμπορεύματα ενώ το ευρώ υποχωρεί κάτω από το 1,30$.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 12.832 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,23% στις 1.346 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,32% στις 2.925 μονάδες.

Απώλειες εμφανίζουν οι μεγάλες τράπεζες που απειλεί να υποβαθμίσει η Moody’s Investors Service, μεταξύ των οποίων οι αμερικανικές Morgan Stanley, Goldman Sachs και J.P. Morgan Chase.

Τα πολλά ερωτηματικά που παραμένουν αναπάντητα όσον αφορά την ελληνική κρίση, εξακολουθούν να κυριαρχούν στην επενδυτική ψυχολογία.

Το ευρώ διολίσθησε κάτω από το 1,30 δολ. και στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,5% στις 5.863 μονάδες, ο DAX εμφανίζει απώλειες 0,88% στις 6.698 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,61% χαμηλότερα στις 3.370 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, διορθωτική είναι η εικόνα στα εμπορεύματα, με τον χρυσό να υποχωρεί 1,07% στα 1.710 δολ. ανά ουγκιά και το πετρέλαιο 0,58% χαμηλότερα στα 101,25 δολ. ανά βαρέλι.

Στην Wall Street, κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή της Apple, που εκτινάχθηκε έως 16 δολάρια χθες αλλά τελικώς έκλεισε με πτώση 2% και ενδεχομένως να προσελκύσει και σήμερα περαιτέρω ρευστοποιήσεις κερδών.

Πολλές επιχειρήσεις ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα τριμήνου, μεταξύ των οποίων η αλυσίδα λιανεμπορίου Nordstrom, η τεχνολογική Nvidia και η ζυθοποιία Molson Coors Brewing.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με πτώση, όταν η κοινοποίηση των πρακτικων της τελευταίας συνεδρίαση της Federal Reserve διέψευσε τις ελπίδες νέου κύκλου ποσοτικής χαλάρωσης.

Σήμερα, αναμένεται με ενδιαφέρον ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη κ. Ben Bernanke σε τραπεζικό συνέδριο.

Την πλέον θετική επίδραση, από την σειρά στατιστικών δεδομένων που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για την αμερικανική οικονομία, έχει η νέα μείωση στους αριθμούς των νέων ανέργων.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιδομάτων ανεργίας την περασμένη εβδομάδα μειώθηκε κατά 13.000 και διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα 4 ετών.

Ανακοινώθηκε επίσης αύξηση 1,5% στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών και 0,7% στις εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού (ΡΡΙ) αυξήθηκε 0,1% τον σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Αργότερα κοινοποιήθηκε ο δείκτης μεταποίησης που απαρτίζει η Fed Φιλαδέλφειας, που αναρριχήθηκε τον Φεβρουάριο στο 10,2 έναντι 7,3 τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v