Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ελληνικές εξελίξεις προβλημάτισαν τη Wall

Πιέσεις στη Wall καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την ελληνική κρίση. Θετικά τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Διχασμένη η Fed για νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης. Σταθερά πάνω από τα $100 το αργό.Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Πιέσεις στη Wall καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την ελληνική κρίση χρέους. Θετικά τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Διχασμένη η Fed για νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης. Σταθερά πάνω από τα 100 δολ. το αργό. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Η σημερινή ειδησεογραφία δίχασε τους επενδυτές της Wall.

Από τη μία πλευρά, η απόφαση της Κίνας να προσφέρει επιπλέον στήριξη στην Ευρώπη και από την άλλη, οι φήμες για ενδεχόμενη καθυστέρηση στην οριστικοποίηση του δεύτερου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα, προβλημάτισαν τους επενδυτές.

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Lazard Capital Markets, Art Hogan, “Τα θετικά νέα είναι η απόφαση της Κίνας να προσφέρει βοήθεια στην Ευρωζώνη αλλά στα αρνητικά είναι η στάση της Γερμανίας που φαίνεται να μην πιστεύει πλέον ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει πιστά τα νέα μέτρα λιτότητας του μνημονίου”.

Από πλευρά μακροοικονομικών ανακοινώσεων στις ΗΠΑ, η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη τον Ιανουάριο ενώ σε ετήσια βάση η παραγωγή αυξήθηκε 3,4%.

Αντίστοιχα ο δείκτης ψυχολογίας στον κλάδο κατασκευαστών κατοικιών αναρριχήθηκε τον Φεβρουάριο επί πέμπτο συνεχόμενο μήνα και ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών και πλέον.

Επιπλέον διχασμένη εμφανίζεται η Fed αναφορικά με την αναγκαιότητα ενός νέου γύρου επαναγοράς ομολόγων, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Zynga, της εταιρίας παροχής παιχνιδιών στο Facebook, διολίσθησε έως και 14% καθώς η κερδοφορία δ΄ τριμήνου που ανακοίνωσε δεν ικανοποίησε τους αναλυτές. Από τις 16/12 που είχε εισαχθεί, η μετοχή είχε αναρριχηθεί 44% μέχρι σήμερα.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,7% στα 101,45 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,6% στα 1.729 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος συνεχίστηκαν για δεύτερη διαδοχική ημέρα οι πιέσεις στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα με την ισοτιμία πλέον σε σχέση με το δολάριο να διαμορφώνεται στα 1,307 δολ.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε πτώση 8% στα 3,43 δολ. και το δικαίωμα της σταθερό στα 19,11 δολάρια.

Στη Wall o Dow υποχώρησε 0,76%, στις 12.780,95 μονάδες, ο S&P σημείωσε απώλειες 0,54% στις 1.343,23 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,55%, στις 2.915,83 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,13% χαμηλότερα στις 5.892 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,44% στις 6.758 μονάδες, ενώ ο CAC σημείωσε άνοδο 0,44% στις 3.390 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v