Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στην Wall Street λόγω macro

Απογοητευτικά στατιστικά μεγέθη στις ΗΠΑ και ο σωρός υποβαθμίσεων στην Ευρώπη πιέζουν χαμηλότερα τα χρηματιστήρια, σε μια συνεδρίαση με ασαφή κατεύθυνση και αρκετή μεταβλητότητα.

Απογοητευτικά στατιστικά μεγέθη στις ΗΠΑ και ο σωρός υποβαθμίσεων στην Ευρώπη πιέζουν χαμηλότερα τα χρηματιστήρια, σε μια συνεδρίαση με ασαφή κατεύθυνση και αρκετή μεταβλητότητα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,26% στις 12.841 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,38% στις 2.921 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,38% στις 2.921 μονάδες.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,32% στις 5.887 μονάδες, ο DAX εμφανίζει πτώση 0,44% στις 6.709 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,35% στις 3.373 μονάδες.

Στις διεθνείς αγορές επικράτησε πρόσκαιρη διολίσθηση όταν η Moody’s υποβάθμισε τις αξιολογήσεις πολλών ευρωπαϊκών κρατών, μεταξύ των οποίων Ισπανίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας και τις προοπτικές για την Γαλλία, την Βρετανία και την Αυστρία.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε όμως κατακόρυφη βελτίωση του γερμανικού δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης ZEW, που «γύρισε» θετικά τους δείκτες.

Και πάλι όμως, τα στατιστικά μεγέθη απο τις ΗΠΑ επανέφεραν σε πτωτική πορεία τις αγορές.

Στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από το ποσοστό του Δεκεμβρίου αλλά λιγότερο απ’όσο αναμενόταν, τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,4%. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 0,8% τον Ιανουάριο ενώ τον Δεκέμβριο οι πωλήσεις είχαν μείνει στάσιμες.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο δείκτης τιμών εισαγωγών αυξήθηκε 0,3% τον Ιανουάριο.

Στην συνέχεια αναμένεται η ομιλία του υπουργού Οικονομικών κ. Timothy Geithner επί του σχεδίου προϋπολογισμού 2013 του Προέδρου Obama.

Αποτελέσματα κερδοφορίας τριμήνου ανακοινώνει σήμερα η Goodyear Tire & Rubber, ενώ κινητικότητα επικρατεί γύρω από την μετοχή της Apple κατόπιν φημών ότι δοκιμάζει μια νέα, μικρότερη έκδοση του tablet της.

Η Wall Street έκλεισε με άνοδο 0,6% για τον δείκτη Dow Jones Industrial Average στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στις αγορές εμπορευμάτων σήμερα, το συμβόλαιο Μαρτίου του πετρελαίου ενισχύεται 55 σεντς στα 101,44 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού υποχωρεί 3 δολάρια στα 1.721 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v