Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία:Πιθανές κυρώσεις από ΕΕ για τα ελλείμματα

Η ΕΕ είναι πιθανό να κινηθεί κατά της νέας κυβέρνησης της Ισπανίας έως τον Μάιο, λογω καθυστέρησης στην λήψη μέτρων λιτότητας εν όψει των περιφερειακών εκλογών τον ερχόμενο μήνα, μεταδίδει το Reuters.

Ισπανία:Πιθανές κυρώσεις από ΕΕ για τα ελλείμματα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανό να κινηθεί κατά της νέας κυβέρνησης της Ισπανίας έως τον Μάιο, λογω καθυστέρησης στην λήψη μέτρων λιτότητας εν όψει των περιφερειακών εκλογών τον ερχόμενο μήνα, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, μεταδίδει το Reuters.

Τελική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί, όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η νέα κυβέρνηση υπερέβαλε σε ότι αφορά τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2011, έτσι ώστε τα φετινά στοιχεί να φαίνονται βελτιωμένα.

Η Ισπανία, επίσης, δεν αντιμετωπίζει αρκετά γρήγορα την επιδείνωση των δημοσιονομικών που αναμένεται να εμφανίσει το 2012, υπονομεύοντας την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της χώρας, ανέφεραν τρεις ευρωπαίο αξιωματούχοι.

Στην ερώτηση ένα ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Olli Rehn, θα αναλάβει δράση και θα προτείνει στους 27 υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ να υιοθετήσουν κυρώσεις κατά της Μαδρίτης, ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι «είναι πολύ πιθανό».

Η ισπανική κυβέρνηση από την πλευρά της επιβεβαίωσε το έλλειμμα του 2011 στο 8% και τόνισε ότι οι κατηγορίες για δημοσίευση λανθασμένων στοιχείων είναι υποθετικές και παραπλανητικές.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Γερμανία για τη μείωση του ελλείμματος.

Άμεση εφαρμογή των μέτρων ζητά ο Rehn

Ο κ. Rehn ανέφερε ακόμα ότι η Ε.Ε περιμένει από την ισπανική κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τα μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος

"Περιμένουμε από την ισπανική κυβέρνηση να υλοποιήσει τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών και να κινηθεί γρήγορα για την προετοιμασία του προϋπολογισμού του 2012, για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους αυτού του έτους" δήλωσε ο κ. Rehn.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v