Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφουν οι αγοραστές στην Wall Street

Η ψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα, επαναφέρει τις αγοραστικές διαθέσεις στους επενδυτές. Κέρδη σε Ασία, Ευρώπη και Wall Street, άνοδος πετρελαίου και χρυσού. Πάνω από τα 500$ η Apple.

Μετά από εβδομαδιαία απουσία εξαιτίας των αναταράξεων στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, οι αγοραστές επιστρέφουν στα διεθνή χρηματιστήρια, στον απόηχο της έγκρισης της νέας δανειακής σύμβασης στην Αθήνα.

Οι διεθνείς χρηματιστηριακές συναλλαγές ξεκίνησαν από νωρίς ευνοϊκά, με την αγορά της Ασίας να κλείνει 0,6% υψηλότερα και τον Stoxx Europe 600 να ενισχύεται 0,8% αυτή την ώρα.

Στην Wall Street, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,56% στις 12.873 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,64% στις 1.351 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,78% στις 2.927 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει ο τεχνολογικός κλάδος, όπου «ξεχωρίζει» η αναρρίχηση της μετοχής της Apple πάνω από τα 500 δολάρια ανά μετοχή για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ο τίτλος του τεχνολογικού κολοσσού κερδίζει 9 δολάρια ή 1,62% και ανέρχεται στα 503 δολ.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο τραπεζικός κλάδος, με την Bank of America να ενισχύεται 2,5%, την J.P. Morgan Chase 1,2%, την American Express 0,3% και την Travelers 0,2%.

Μολονότι πολλοί χρηματιστηριακοί παράγοντες εκφράζουν επιφυλάξεις για την βιωσιμότητα της ελληνική συμφωνίας, εν μέσω έντονης κοινωνικής αναταραχής, οι επενδυτές για την ώρα στρέφουν την προσοχή στον ευρύτερο ορίζοντα και, με την προσδοκία ότι η αμερικανική Federal Reserve και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να παράσχουν ρευστότητα, επιστρέφουν στις αγορές.

Οι αμερικανικές μετοχές υπέστησαν την χειρότερη συνεδρίαση του έτους την Παρασκευή, λήγοντας πέντε συνεχόμενες κερδοφόρες εβδομάδες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο σήμερα στην Wall Street, ανακοινώνει αποτελέσματα η Diebold ενώ ο τίτλος της Vodafone Group στην Νέα Υόρκη ενισχύεται μετά την ανακοίνωσε ότι θα κάνει προσφορά για την Cable & Wireless Worldwide, που εκτινάσσεται 25%.

Το συμβόλαιο Μαρτίου του πετρελαίου ενισχύεται 83 σεντς στα 99,5 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού κερδίζει 3,8 δολ. στα 1.729 δολάρια.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,01% στις 5.912 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,79% στις 6.746 μονάδες, ενώ ο CAC σημειώνει άνοδο 0,36% στις 3.385 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v