Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Βαθύτερη η ύφεση το Q4

H οικονομία της Πορτογαλίας διολίσθησε κατά το δ’ τρίμηνο ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση, την ώρα που οι προοπτικές για το 2012 είναι ιδιαίτερα αρνητικές. To AEΠ συρρικνώθηκε κατά 1,3% το δ' τρίμηνο.

Πορτογαλία: Βαθύτερη η ύφεση το Q4
H οικονομία της Πορτογαλίας διολίσθησε κατά το δ’ τρίμηνο ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση, την ώρα που οι προοπτικές για το 2012 είναι ιδιαίτερα αρνητικές.

Όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, το ΑΕΠ της Πορτογαλίας συρρικνώθηκε το δ’ τρίμηνο κατά 1,3%, με ρυθμό υπερδιπλάσιο από το 0,6% το γ΄ τρίμηνο.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 2,7% το δ’ τρίμηνο, μετά από μια πτώση 1,8% τους τρεις προηγούμενους μήνες.

Η ύφεση για το σύνολο του 2011 διαμορφώθηκε στο 1,5%, ενώ το 2010 το ΑΕΠ είχε μεγεθυνθεί κατά 1,4%.

Σημειώνεται ότι η πορτογαλική κυβέρνηση αναμένει για το 2012 ύφεση 3%, ωστόσο όπως μεταδίδει το Reuters πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το ποσοστό αυτό.

Η Moody’s ανακοίνωσε ότι περιμένει η πορτογαλική οικονομία να συρρικνωθεί περισσότερο από 3% το 2012 "δεδομένων των πολλαπλών καθοδικών κινδύνων στην περιοχή, καθώς και τον άμεσο αντίκτυπο από τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v