Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό 2012 η Wall Street

Η ανακούφιση για την έγκριση των μέτρων λιτότητας στην Αθήνα διαχέεται στις διεθνείς αγορές, με την Wall να σημειώνει αξιόλογη άνοδο. Κέρδη τραπεζικών μετοχών, πάνω από τα 500$ η Apple. Άνοδος σε Ασία και Ευρώπη.

Η ανακούφιση για την έγκριση των μέτρων λιτότητας στην Αθήνα διαχέεται στα διεθνή χρηματιστήρια, με την Wall Street να επιστρέφει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του 2012.

Μετά από εβδομαδιαία "ακινησία" εξαιτίας των αναταράξεων στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, οι αγοραστές επέστρεψαν στα διεθνή χρηματιστήρια και οι αγορές της Ασίας έκλεισαν 0,6% υψηλότερα.

Στην Wall Street αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,45% στις 12.858 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,52% στις 1.350 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,69% στις 2.924 μονάδες.

Ο δείκτης «φόβου» Vix, που αποτυπώνει τα επίπεδα μεταβλητότητας στο αμερικανικό χρηματιστήριο, υποχωρεί 6%.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει ο τεχνολογικός κλάδος, όπου «ξεχωρίζει» η αναρρίχηση της μετοχής της Apple πάνω από τα 500 δολάρια ανά μετοχή για πρώτη φορά στην ιστορία. Ο τίτλος του τεχνολογικού κολοσσού κερδίζει 9 δολάρια ή 1,62% και ανέρχεται στα 503 δολ.

Σημαντική άνοδο εμφανίζει και ο τραπεζικός κλάδος, με την Bank of America να ενισχύεται 2,5%, την J.P. Morgan Chase 1,2%, την American Express 0,3% και την Travelers 0,2%.

Μολονότι πολλοί χρηματιστηριακοί παράγοντες εκφράζουν επιφυλάξεις για την βιωσιμότητα της ελληνική συμφωνίας, εν μέσω έντονης κοινωνικής αναταραχής, οι επενδυτές για την ώρα στρέφουν την προσοχή στον ευρύτερο ορίζοντα και, με την προσδοκία ότι η αμερικανική Federal Reserve και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να παράσχουν ρευστότητα, επιστρέφουν με επιλεκτικές αγοραστικές διαθέσεις.

Οι αμερικανικές μετοχές υπέστησαν την χειρότερη συνεδρίαση του έτους την Παρασκευή, διακόπτοντας πέντε συνεχόμενες κερδοφόρες εβδομάδες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο σήμερα στην Wall Street, ανακοινώνει αποτελέσματα η Diebold ενώ ο τίτλος της Vodafone Group στην Νέα Υόρκη ενισχύεται μετά την ανακοίνωσε ότι θα κάνει προσφορά για την Cable & Wireless Worldwide, που εκτινάσσεται 25%.

Το συμβόλαιο Μαρτίου του πετρελαίου ενισχύεται 83 σεντς στα 99,5 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού κερδίζει 3,8 δολ. στα 1.729 δολάρια.

Με «οδηγούς» τις τραπεζικές μετοχές, οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν υψηλότερα, αντλώντας αισιοδοξία από την επικύρωση του πακέτου μέτρων λιτότητας στην Αθήνα, η οποία ανοίγει τον δρόμο για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας.

Οι ευρωαγορές κινήθηκαν από το ξεκίνημα της συνεδρίασης με θετικά πρόσημα και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,91% υψηλότερα στις 5.906 μονάδες, ο DAX με κέρδος 0,68% στις 6.738 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,34% στις 3.385 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v