Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απροσδόκητη ανάκαμψη του ZEW στη Γερμανία

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στο 5,4 από -21,6 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές βάσει δημοσκόπησης του Reuters, προέβλεπαν σαφώς μικρότερη ανάκαμψη στο -12.

Απροσδόκητη ανάκαμψη του ZEW στη Γερμανία
Απροσδόκητη ανάκαμψη καταγράφηκε στον δείκτη οικονομικού κλίματος του ινστιτούτου ZEW στην Γερμανία. Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στο 5,4 από -21,6  τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές βάσει δημοσκόπησης του Reuters, προέβλεπαν σαφώς μικρότερη ανάκαμψη στο -12.

Το ινστιτούτο ZEW αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση, πως η εξέλιξη αυτή υποδεικνύει ότι η επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας πιθανότατα δεν θα διαρκέσει επί μακρόν. "Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους" αναφέρει το ινστιτούτο.

Οι αναλυτές του ινστιτούτου επισημαίνουν ότι και οι θετικές ενδείξεις από την οικονομία των ΗΠΑ δίνουν ελπίδα για πιο σταθερό διεθνές επιχειρηματικό κλίμα.

Τονίζουν μάλιστα ότι η πρόοδος που καταγράφεται στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος ενδεχομένως να έχουν συμβάλει στη μείωση της αβεβαιότητας για την ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v