Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι λιανικές πωλήσεις δίχασαν τη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τα απογοητευτικά στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ. Επιστρέφουν οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους με αφορμή τις υποβαθμίσεις από τη Moody’s.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τα απογοητευτικά στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ. Επιστρέφουν οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους με αφορμή τις υποβαθμίσεις από τη Moody’s.

Τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία λιανικών πωλήσεων τερμάτισαν ένα εντυπωσιακό σερί θετικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων και καθήλωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall καθώς οι πωλήσεις τον Ιανουάριο να αυξήθηκαν κατά 0,4%, σημαντικά κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αντίστοιχα, ο δείκτης τιμών εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο αυξήθηκε κατά 0,3%.

Παράλληλα εντάθηκαν οι ανησυχίες των επενδυτών για τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης των οικονομιών Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Μάλτας, Σλοβενίας, Σλοβακίας καθώς και την υποβάθμιση των προοπτικών Γαλλίας, Αυστρίας και Μ. Βρετανίας από τη Moody’s.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Fidelity National Information Services ενισχύθηκε 6,5% σημειώνοντας την καλύτερη απόδοση στο δείκτη S&P μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου.

Στον αντίποδα η μετοχή της Masco Corp. υποχώρησε 13% σημειώνοντας αντίστοιχα την χειρότερη απόδοση στον S&P με αφορμή τις σημαντικές ζημιές που γνωστοποίησε στο τρίμηνο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,2% στα 100,72 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,6% στα 1.715 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε πτώση 5,2% στα 3,66 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε απώλειες 4,8%, στα 18,95 δολάρια.

Στη Wall o Dow ενισχύθηκε οριακά 0,03%, στις 12.878,28 μονάδες, ο S&P σημείωσε απώλειες 0,09% στις 1.350,50 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,02%, στις 2.931,83 μονάδες.

Το μπαράζ υποβαθμίσεων ευρωπαϊκών οικονομιών από τον οίκο Moody’s προκάλεσε πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο FTSE έκλεισε 0,07% χαμηλότερα στις 5.901 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,15% στις 6.728 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 0,26% στις 3.376 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v