Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ στο εμπόριο οργανικών τροφίμων

Οι παραγωγοί τροφίμων που διαθέτουν πιστοποιημένα οργανικά τρόφιμα στην ΕΕ ή τις ΗΠΑ, μπορούν να διατηρήσουν την πιστοποίησή τους και στις δύο αγορές, μετά την συμφωνία που υπέγραψαν οι δυο εμπορικές δυνάμεις.

Συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ στο εμπόριο οργανικών τροφίμων
Οι παραγωγοί τροφίμων που διαθέτουν πιστοποιημένα οργανικά τρόφιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή τις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορούν να διατηρήσουν την πιστοποίησή τους και στις δύο αγορές, μετά την συμφωνία που υπέγραψαν οι δυο εμπορικές δυνάμεις.

Την συμφωνία υπέγραψαν στην Νυρεμβέργη αξιωματούχοι των δύο πλευρών, σε μια προσπάθεια να τονώσουν το εμπόριο στην ταχέως αυξανόμενη αγορά οργανικών τροφίμων, η οποία αποτιμάται στα 50 δισ. δολ. και πλέον για τις δύο περιφέρειες.

«Η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, που θα ανεβάσει τις αγροτο-εμπορικές σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ σε νέο επίπεδο συνεργασίας,» δήλωσε ο επίτροπος Αγροτικών Υποθέσεων της Ε.Ε. κ. Dacian Ciolos.

Πριν την συμφωνία, που θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιούνιο, οι παραγωγοί οργανικών τροφίμων όφειλαν να συμμορφώνονται στους δύο διαφορετικούς τύπους στάνταρ που ισχύουν στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v