Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΓΔΜ:50 μέτρα βελτίωσης της επιχειρηματικότητας

Την ώρα όπου η Ελλάδα εξακολουθεί να αναζητά τους τρόπους για να βελτιώσει την επιχειρηματικότητά της, η ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι θα λάβει 50 νέα μέτρα για να επιτύχει βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΠΓΔΜ:50 μέτρα βελτίωσης της επιχειρηματικότητας
Την ώρα όπου η Ελλάδα εξακολουθεί να αναζητά για μία ακόμη φορά τους τρόπους αλλά και το πλαίσιο για να βελτιώσει την επιχειρηματικότητά της, στα βόρεια της χώρας ένα κράτος, που δεν είναι η Βουλγαρία, αλλά η πΓΔΜ, ανακοίνωσε ότι θα λάβει 50 νέα μέτρα για να επιτύχει βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Στόχος η υψηλότερη θέση στην κατάταξη της Έκθεσης Doing Business. Αυτά τα μέτρα, όπως αναφέρει το γραφείο ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στα Σκόπια, πρόκειται να εφαρμοστούν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 και αφορούν μια σειρά παραμέτρων που επιδρούν στο επιχειρηματικό κλίμα. Υιοθετήθηκαν δε σε συνεργασία με τα οικονομικά επιμελητήρια της χώρας και κατόπιν σχετικών τους εισηγήσεων κατά το πρότυπο των ανεπτυγμένων χωρών.

Τα νέα μέτρα αποσκοπούν κυρίως στη διευκόλυνση των διαδικασιών λήψης δανείων από την πλευρά των επιχειρήσεων, εγγραφής στο Κεντρικό Μητρώο και λήψης οικοδομικών αδειών, καθώς και στην ενίσχυση των κεφαλαίων που προορίζονται για την πραγματοποίηση επενδύσεων και στην εξασφάλιση περισσότερων κεφαλαίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα
Επενδύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όσον αφορά μάλιστα το τελευταίο από τα προαναφερόμενα μέτρα, πρόκειται να υποβληθεί αίτηση στην ανωτέρω τράπεζα για πίστωση ύψους 100 εκατ. ευρώ που θα προορίζεται για τις ΜμΕ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, αναμένεται ότι θα βελτιωθεί σημαντικά η ρευστότητα των επιχειρήσεων της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v