Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα Wall κατόπιν 3ήμερης ανάκαμψης

Η "βουτιά" της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα Q3, σε συνδυασμό με την νευρικότητα ενόψει της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, πιέζουν την Wall χαμηλότερα. "Κόκκινες" οι ευρωαγορές.

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την τριήμερη άνοδο του Standard & Poor’s 500, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στην διολίσθηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλό 2,5 ετών, ορισμένες απογοητευτικές ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου αλλά και την νευρικότητα σχετικά με την κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Στην Wall Street ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,66% στις 11.835 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,86% στις 1.243 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 1,02% στις 2.672 μονάδες.

Η ελπίδα ότι θα υπάρξει συνολική λύση στην κρίση χρεών κατά τον μαραθώνιο των ευρωπαϊκών διαβουλεύσεων, που κορυφώνεται στην αυριανή σύνοδο κορυφής, προσφέρει κάποια στήριξη στα χρηματιστήρια κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά οπωσδήποτε η νευρικότητα παραμένει έντονη.

Η ανακοίνωση αναβολής των συνεδριάσεων των υπουργών Οικονομικών πριν την σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης, αύριο Τετάρτη, «έσπασε τα νεύρα» των επενδυτών και πίεσε αρκετά χαμηλότερα τους δείκτες.

Η ανακοίνωση ότι ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Conference Board διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο 2009 επέτεινε τις πιέσεις..

Πλούσιο είναι το τοπίο των επιχειρηματικών εξελίξεων, με την DuPont να ενισχύεται 1,28% μετά την ανακοίνωση αύξηση κερδών γ΄ τριμήνου 23% και την 3M Co. να βουλιάζει 6% εξαιτίας υποβάθμισης των στόχων 2011.

Βουτιά 38% κατέγραψε και η μετοχή της Netflix που έκανε υποβαθμισμένη πρόβλεψη για τις πωλήσεις δ΄ τριμήνου.

Η Texas Instruments ανακοίνωσε μείωση καθαρών κερδών τριμήνου 30% ενώ η Amazon.com θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.

Νευρικότητα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης.

Οι τράπεζες υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες, με την BNP Paribas και την Societe Generale να χάνουν 3,8%, την UniCredit 3,4% και την Barclays 3,6%.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,41% στις 5.526 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,14% στις 6.047 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 1,43% στις 3.174 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v