Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Wall εν αναμονή της ευρω-συνόδου

Επιφυλακτικές διαθέσεις επικρατούν στην Wall Street, περιμένοντας τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής και αφομοιώνοντας τα πολλά επιχειρηματικά αποτελέσματα της ημέρας. Μικτή εικόνα ευρωαγορών.

Επιφυλακτική εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street, περιμένοντας τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής προσπάθειας αντιμετώπισης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη και αφομοιώνοντας τα πολλά επιχειρηματικά αποτελέσματα της ημέρας.

Η ελπίδα ότι θα υπάρξει συνολική λύση στην κρίση χρεών κατά τον μαραθώνιο των ευρωπαϊκών διαβουλεύσεων, που κορυφώνεται στην αυριανή σύνοδο κορυφής, προσφέρει κάποια στήριξη στα χρηματιστήρια κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά οπωσδήποτε οι επενδυτές παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί.

Ειδικά η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίζεται από περιορισμένες διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα στις περισσότερες αγορές Ασίας, Ευρώπη και Αμερικής.

Στην Wall Street ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,8% στις 11.818 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,97% στις 1.242 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,93% στις 2.674 μονάδες.

Οι υπόνοιες στελεχών της Federal Reserve για την ανάγκη περαιτέρω δράσης για την στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, στηρίζουν επιπλέον τις ριψοκίνδυνες διαθέσεις.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αμερικανικά στατιστικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ και ειδικά ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Conference Board.

Πλούσιο είναι το τοπίο των επιχειρηματικών εξελίξεων, με την DuPont να ενισχύεται 1,28% μετά την ανακοίνωση αύξηση κερδών γ΄ τριμήνου 23% και την 3M Co. να βουλιάζει 6% εξαιτίας υποβάθμισης των στόχων 2011.

Βουτιά 38% καταγράφει και η μετοχή της Netflix που έκανε υποβαθμισμένη πρόβλεψη για τις πωλήσεις δ΄ τριμήνου.

Η Texas Instruments ανακοίνωσε μείωση καθαρών κερδών τριμήνου 30% ενώ η Amazon.com θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.

Κλίμα αναμονής επικρατεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE να υποχωρεί 0,5% στις 5.520 μονάδες,, τον DAX να ενισχύεται 0,72% στις 6.099 μονάδες, και τον CAC να υποχωρεί 0,83% στις 3.194 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v