Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Έκθεση 2,8 δισ. σε Ελλάδα

Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα αποτελέσματα της Deutsche Bank για το τρίτο τρίμηνο του έτους, με προ φόρων κέρδη στα 900 εκατ. ευρώ. Στα 2,872 δισ. ευρώ. η συνολική έκθεση της τράπεζας στην Ελλάδα.

Deutsche Bank: Έκθεση 2,8 δισ. σε Ελλάδα
Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα αποτελέσματα της Deutsche Bank για το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας κοινοποίησε στοιχεία για την έκθεσή της στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Deutsche Bank ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων στα 900 εκατ. ευρώ. Κέρδη που είναι μεν χαμηλότερα από τα 1,05 δισ. ευρώ που είχε καταγράψει η Deutsche Bank κατά το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, αλλά υψηλότερα από τις προσδοκίες – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – στα 572 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η έκθεσή της γερμανικής τράπεζας σε ελληνικά ομόλογα στα τέλη Σεπτεμβρίου διαμορφωνόταν στα 881 εκατ. ευρώ. Η συνολική έκθεση της τράπεζας στην Ελλάδα, όπου συμπεριλαμβάνονται οι τοποθετήσεις σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, και επιχειρήσεις, ανέρχεται στα 2,872 δισ. ευρώ.

Συνολικά, η έκθεση της Deutsche Bank σε κρατικά ομολόγα Ελλάδας, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας ανέρχεται στα 4,792 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, η έκθεση της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας συνολικά στην Ιταλία (όπου δεν υπολογίζονται μόνο τα κρατικά ομόλογα, αλλά και οι τοποθετήσεις σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις) ανέρχεται στα 36 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v