Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Μείωση κερδών 39% στα 1,018 δισ. φράγκα

Μείωση καθαρών κερδών κατά 39% στα 1,018 δισ. φράγκα ανακοίνωσε η UBS, αν και τα αποτελέσματά της είναι πολύ καλύτερα των προσδοκιών, παρά το πολύκροτο σκάνδαλο που στοίχισε στην ελβετική τράπεζα 1,849 δισ. φράγκα.

UBS: Μείωση κερδών 39% στα  1,018 δισ. φράγκα
Μείωση καθαρών κερδών κατά 39% στα 1,018 δισ. φράγκα ανακοίνωσε η UBS για το τρίτο τρίμηνο, αν και τα αποτελέσματά της είναι πολύ καλύτερα των προσδοκιών, παρά το πολύκροτο σκάνδαλο που στοίχισε στην ελβετική τράπεζα περί τα 1,849 δισ. φράγκα.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές – βάσει δημοσκόπησης του Reuters – προέβλεπαν ότι τα κέρδη της UBS θα κατρακυλούσαν στα 276 εκατ. ευρώ. Το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η UBS είχε καταγράψει κέρδη 1,66 δισ. φράγκα.

Επισημαίνεται ότι η UBS τον Αύγουστο ανακοίνωσε 3.500 περικοπές θέσεων εργασίας, κυρίως από το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής.

Τα αποτελέσματα της UBS ευνοήθηκαν από συγκεκριμένη συγκεκριμένη λογιστική πρακτική, επαναγοράζοντας τα δικά της ομόλογα σε χαμηλότερες τιμές. Γεγονός που συνέβαλε στο να αντισταθμιστεί η ζημία από το πολύκροτο σκάνδαλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v