Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε "σημείο καμπής" η ΒΡ

Η ΒΡ έχει πλέον "μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση" δηλώνει ο CEO της πετρελαϊκής. Τριπλασιασμός κερδών στο τρίμηνο και αύξηση στόχου για πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού στα 45 δισ. δολ..

Σε σημείο καμπής η ΒΡ
Σε «σημείο καμπής» βρίσκεται η ΒΡ, όπως τουλάχιστον δηλώνει η διοίκηση της πετρελαϊκής εταιρείας κοινοποιώντας παράλληλα αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της πετρελαϊκής σχεδόν τριπλασιάστηκαν το τρίτο τρίμηνο στα 4,91 δισ. δολ., από 1,79 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Σημειώνεται πως η ΒΡ αυξάνει επίσης το πρόγραμμα πώλησης περιουσιακών της στοιχείων από 30 δισ. δολ. σε 45 δισ. δολ. Ο υψηλότερος στόχος για τις πωλήσεις ενεργητικού, περιλαμβάνει το διαχωρισμό από το ενεργητικό των εργοστασίων διύλισης στις ΗΠΑ, στο Κάρσον και στο Τέξας.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μπομπ Ντάντλεϊ τονίζει ότι οι δραστηριότητες «έχουν αποκτήσει δυναμική» και η BP έχει πλέον «μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση» μετά το ισχυρό πλήγμα για την κερδοφορία και την φήμη της εταιρείας από την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε πέρυσι στον Κόλπο του Μεξικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v