Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική ώθηση στην Wall Street

Κινητικότητα σε επιχειρηματικές εξελίξεις και τα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα στηρίζουν υψηλότερα την Wall. Υπεραποδίδει η τεχνολογία χάρη σε deals και αποτελέσματα. Επιφυλακτική αισιοδοξία για την Ευρώπη.

Η καλυτέρευση των οικονομικών δεδομένων από την Κίνα, οι ενδείξεις προόδου στις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης χρεών, καθώς και ευνοϊκές επιχειρηματικές εξελίξεις με καλά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου και αρκετά deals, ωθούν τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο υψηλότερα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,8% στις 11.903 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,13% στις 1.252 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εκτινάσσεται 2,15% στις 2.694 μονάδες.

Ενδιαφέρον προσελκύουν σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις στην Wall Street. Η μετοχή της Caterpillar εκτινάσσεται 6,6% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών 44% και εσόδων ρεκόρ στο γ΄ τρίμηνο.

Μια σειρά τεχνολογικές εξελίξεις εμπνέουν υπεραπόδοση στους τεχνολογικούς κλάδους.

Η Netflix (+1,85%) ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει δραστηριότητες στην Βρετανία και την Ιρλανδία στις αρχές 2012.

Επιπλέον, η Oracle ανακοίνωσε συμφωνία για την εξαγορά της RightNow Technologies έναντι περίπου 1,5 δισ. δολάρια, αποδεχόμενη να πληρώσει premium σχεδόν 20% για την εταιρία «cloud» υπηρεσιών.

Κινητικότητα επικρατεί στην μετοχή της Mattel, που ανακοίνωσε εξαγορά της Hit Entertainment.

Η μεταβλητότητα παρέμεινε το κύριο χαρακτηριστικό των συνεδριάσεων της περασμένης εβδομάδας, κατά την οποία συνολικά ο δείκτης Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 1,4%.

Από το μέτωπο της κρίσης χρεών, ελπίδες προόδου δημιουργεί η φήμη ότι η Γερμανία πρόκειται να αποδεχθεί μόχλευση του ταμείου διασώσεων EFSF άνω του 1 τρισ. ευρώ.

Η σύνοδος κορυφής του σαββατοκύριακου στην Ε.Ε. δεν είχε καθοριστικά αποτελέσματα, αλλά οι αγορές ελπίζουν να προκύψει μια συνολική λύση για την κρίση χρεών της ευρωζώνης στην ερχόμενη σύνοδο κορυφής της Τετάρτης.

Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι αν δεν ληφθεί μια συνολική και καθοριστική απόφαση για την κρίση, αλλά αντίθετα επαναληφθούν τα «κομπιάσματα» των Ευρωπαίων ηγετών, οι αγορές θα αντιδράσουν με μεγάλη απογοήτευση.

Αλλοι πάντως, θεωρούν ότι οι αγορές έχουν προεξοφλήσει τα πολύ αρνητικά σενάρια, οπότε ακόμη και μια «μέτρα απόφαση» που θα αποτρέπει την άτακτη ελληνική χρεοκοπία, θα είναι αρκετή για να πυροδοτήσει χρηματιστηριακό ράλι.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας με μεγάλη άνοδο, χάρη στην θεαματική ανάκαμψη στον δείκτη μεταποίησης της Κίνας.

Σα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,08% στις 5.548 μονάδες, ο DAX με άνοδο 1,41% στις 6.055 μονάδες, ενώ ο CAC 1,55% υψηλότερα στις 3.220 μονάδες..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v