Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείνει φώτα στο παλάτι η Βασίλισσα της Αγγλίας

Η Βασίλισσα της Αγγλίας πλησιάζει επικίνδυνα στο σημείο που θα ενωθεί με εκατομμύρια υπηκόους της σε «ενεργειακή ανέχεια», εξαιτίας του κόστους των παγίων εξόδων για τέσσερα παλάτια και ένα «ανεμοδαρμένο» παλάτι.

Κλείνει φώτα στο παλάτι η Βασίλισσα της Αγγλίας
Η Βασίλισσα της Αγγλίας πλησιάζει επικίνδυνα στο σημείο που θα ενωθεί με εκατομμύρια υπηκόους της σε «ενεργειακή ανέχεια», καθώς το κόστος των παγίων εξόδων για τέσσερα παλάτια και ένα «ανεμοδαρμένο» παλάτι απορροφούν πολύ μεγάλο κομμάτι του εισοδήματός της.

Περίπου 4 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Μεγάλη Βρετανία εντάσσονται στην κατηγορία της «ενεργειακής ανέχειας», που σημαίνει ότι πρέπει να δαπανούν το 10% του εισοδήματός τους για να έχουν επαρκή θέρμανση.

Μια ανάλογη κατάσταση βιώνει και η βασιλική οικογένεια και υπάρχουν ταμπέλες με προειδοποιήσεις στο Buckingham Palace, που εχουν τίτλο «Κάντε Οικονομία στο Ρεύμα» και αναφέρουν: «Ολο το προσωπικό καλείται να σβήνει όσα φώτα δεν είναι απαραίτητα.» Υπογραφή: The Master of The Household.

Σύμφωνα με εργαζόμενους, η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ περιφέρεται στους διαδρόμους του παλατιού και κατεβάζει τους διακόπτες όταν βλέπει υπερβολικά πολλά φώτα.

Οι βασιλικοί λογαριασμοί δείχνουν ότι ο λογαριασμός που ήρθε στην Βασίλισσα για ρεύμα και φυσικό αέριο ήταν 2,2 εκατ. στερλίνες το 2010-11 ή 6,9% του συνολικού κρατικού εισοδήματος του παλατιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v