Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι ράλι στην Wall με το βλέμμα στην Ευρώπη

Οι ελπίδες προόδου για εκτόνωση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη, η αναρρίχηση της McDonald's σε ρεκόρ και η αναγγελία του ΙΡΟ της Groupon, κεντρίζουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Wall. Ράλι ευρωαγορών.

Οι ελπίδες προόδου για εκτόνωση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη και μεμονωμένες επιχειρηματικές εξελίξεις κεντρίζουν το επενδυτικό ενδιαφέρον και εμπνέουν μίνι ράλι στην Wall Street.

Από νωρίς στα διεθνή χρηματιστήρια η ατμόσφαιρα είναι αισθητά βελτιωμένη, χάρη στις ελπίδες ότι οι επάλληλες συναντήσεις κορυφής των επόμενων ημερών στην Ευρώπη θα προσφέρουν κάποιες λύσεις για την κρίση που μαστίζει την ήπειρο και παρακωλύει την διεθνή ανάπτυξη.

Μια σειρά επιχειρηματικές εξελίξεις κεντρίζουν επίσης το επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως το πολυαναμενόμενο ΙΡΟ της Groupon και η αναρρίχηση της McDonald’s σε ιστορικό υψηλό.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,82% στις 11.750 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,57% στις 1.234 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 1,37% στις 2.634 μονάδες.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου μεγάλων επιχειρήσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη συνεχίζονται, αν και έρχονται σε «δεύτερη μοίρα» καθώς η κρίση της ευρωζώνης κυριαρχεί στην επενδυτική ψυχολογία.

Η General Electric (-1,7%), που θεωρείται «βαρόμετρο» για την δραστηριότητα της αμερικανικής οικονομίας, ανακοίνωσε σήμερα αύξηση κερδών, σε επίπεδα που ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Microsoft (-0,3%) ανακοίνωσε ήπια αύξηση κερδών που επίσης ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες.

Η μετοχή της McDonald's Corp εκτινάσσεται 3% και κινείται σε επίπεδα ρεκόρ στα 91,4 δολάρια, μετά την ανακοινωση αύξησης κερδων 9% στο Q3.

Η κορυφαία εταιρία online εμπορικών προσφορών, Groupon Inc., ανακοίνωσε το πολυαναμενόμενο ΙΡΟ της, που πάντως αποτιμάται αισθητά χαμηλότερα απ’όσο προγραμματιζόταν παλαιότερα, εξαιτίας κυρίως της χρηματιστηριακής μεταβλητότητας.

Εξαιτίας των διαφωνιών Γερμανίας – Γαλλίας μέχρι χθες, πάνω στα βήματα που πρέπει να γίνουν για την λύση της ευρω-κρίσης, το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street πιέστηκε αισθητά στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με έντονες απώλειες.

Οι σημερινές ελπίδες ότι «θα βγει κάτι» από τις αλλεπάλληλες συνόδους υπουργών Οικονομικών και ηγετών της Ευρώπης στις ερχόμενες ημέρες, στήριξε σε ράλι τιμών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Οι τραπεζικοί κλάδοι πρωταγωνίστησαν στην άνοδο με την UniCredit να εμφανίζει ράλι 6,6%, την BNP Paribas 6,2% και την Commerzbank 7,4%.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,93% υψηλότερα στις 5.489 μονάδες, ο DAX με κέρδη 3,55% στις 5.971 μονάδες, ενώ ο CAC υψηλότερα 2,83% στις 3.171 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v