Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Groupon: Χαμήλωσε ο πήχης του ΙΡΟ στα 621 εκατ. $

Η Groupon Inc., ο μεγαλύτερος ιστότοπος online προσφορών, θα επιζητήσει εισαγωγή στο αμερικανικό χρηματιστήριο με στόχο να αντλήσει ποσό σχεδόν μισό από εκείνο που συζητούσε στις αρχές του χρόνου.

Groupon: Χαμήλωσε ο πήχης του ΙΡΟ στα 621 εκατ. $
Η Groupon Inc., ο μεγαλύτερος ιστότοπος online προσφορών, θα επιζητήσει εισαγωγή στο αμερικανικό χρηματιστήριο που θα της δώσει συνολική αποτίμηση της τάξης των 11,4 δισ. δολαρίων, μέγεθος λιγότερο από το μισό σε σχέση με τα 25 δισ. δολάρια που συζητούνταν με τις τράπεζες στις αρχές του χρόνου.

Εσφαλμένες κινήσεις που έγιναν στο αρχικό πρόγραμμα των αρχικών δημόσιων εγγραφών και η μεγάλη χρηματιστηριακή μεταβλητότητα, θεωρείται ότι προκάλεσαν τις πιέσεις στην αποτίμηση της χρηματιστηριακής εισαγωγής.

Η κορυφαία εταιρία εμπορικών προσφορών μέσω ιντερνέτ, που έχει έδρα στο Σικάγο, διαθέτει 30 εκατομμύρια κοινές μετοχές στα 16 με 18 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Στο υψηλότερο σημείο της κλίμακας, θα αντλήσει έως 540 εκατ. δολάρια, ενώ τον Ιούνιο συζητούσε για 750 εκατ. δολάρια.

Αν καλυφθεί πλήρως το δικαίωμα υπερτοποθέτησης από τους αναδόχους, η Groupon θα αντλήσει έως 621 εκατ. δολ. από τις αρχικές δημόσιες εγγραφές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v