Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικά κέρδη, τεχνολογικές πιέσεις στην Wall

Ευχάριστες εκπλήξεις από την αγορά ακινήτων βοηθούν την Wall να "ξεπεράσει" τα αρνητικά αποτελέσματα της Apple και τα αντικρουόμενα μηνύματα από την ευρωζώνη. Κέρδη στις τράπεζες. Ανοδος ευρωαγορών.

Ευχάριστες εκπλήξεις από την αγορά ακινήτων, βοηθούν τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο να «ξεπεράσουν» τα πολύ αρνητικά αποτελέσματα της Apple και τα αντικρουόμενα μηνύματα από την κρίση χρεών της ευρωζώνης και να κινηθούν με σταθεροποιητικά πρόσημα.

Εχοντας κινηθεί με ιδιαίτερη επιφύλαξη στο άνοιγμα της συνεδρίασης, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,34% στις 11.616 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,21% στις 1.228 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,42% στις 2.646 μονάδες.

Η μετοχή της Apple διολισθαίνει 5,8% καθώς τα αποτελέσματα της κατασκευάστριας των iPhone και iPad για το γ΄ τρίμηνο ήταν κατώτερα των προσδιοκιών.

Στον αντίποδα, τα αποτελέσματα της Intel Corp. ξεπέρασαν τις προσδοκίες και ο τίτλος ενισχύεται 3,6%. Θετική είναι η κίνηση και της μετοχής της Yahoo, που ανακοίνωσε μείωση κερδών γ΄ τριμήνου 26%.

Κατά τα λοιπά, από το μέτωπο των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων Q3, η Morgan Stanley ενισχύεται 1,32%, έχοντας ανακοινώσει βελτίωση κερδοφορίας, που πάντως αποδόθηκε σε ένα βαθμό σε λογιστικό «εξωραϊσμό.»

Η θετική έκπληξη της ημέρας προήλθε από το μέτωπο της αγοράς ακινήτων, όπου ανακοινώθηκε ότι οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2010, μετά την «βουτιά» του προηγούμενου μήνα.

Οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών εκτινάχθηκαν 15% στις 658.000 κατοικίες. Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% σε σχέση με τον Αύγουστο και 3,9% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2010.

Καταιγιστικές αλλά αντιφατικές παραμένουν οι εξελίξεις από το μέτωπο της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη. Η είδηση ότι Γαλλία και Γερμανία έχουν συμφωνήσει να αυξηθούν τα πυρομαχικά του EFSF στα 2 τρισ. ευρώ διαψεύστηκε, και οι συνομιλίες φαίνεται ότι θα συνεχιστούν μέχρι την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. το σαββατοκύριακο.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντιδρούν αναλόγως με τις εξελίξεις και, μετά το αρχικό ράλι τιμών, αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,9% στις 5.459 μονάδες, ο DAX 0,85% στις 3.168 μονάδες, ενώ ο CAC 1,32% στις 5.955 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v