Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Buiter (Citi): Η ΕΚΤ είναι η πραγματική δύναμη

Η ΕΚΤ είναι η μόνη πραγματική δύναμη και όχι το EFSF, το οποίο θα πρέπει να ενισχυθεί, δήλωσε ο οικονομολόγος της Citi, Willem Buiter. "Επικίνδυνη" μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Buiter (Citi): Η ΕΚΤ είναι η πραγματική δύναμη
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι η μόνη πραγματική δύναμη και όχι το EFSF, το οποίο θα πρέπει να ενισχυθεί, δήλωσε ενώπιον της Βουλής των Λόρδων ο οικονομολόγος της Citigroup, κ. Willem Buiter.

Όπως αναφέρει η Financial News, μιλώντας στην υποεπιτροπή ευρωπαϊκών οικονομικών υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων, ο κ. Buiter δήλωσε ότι η ΕΚΤ είναι προς το παρόν «το μόνο πραγματικά μεγάλο μπαζούκα», ενώ εκτίμησε πως θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να αυξηθεί το μέγεθος του EFSF.

Επίσης, αναφερόμενος στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο κ. Buiter δήλωσε πως οι τράπεζες της ευρωζώνης χρειάζονται μια λύση «Euro Tarp».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και πιθανώς και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Buiter προειδοποίησε ότι η αναδιάρθρωση της Ελλάδας θα πρέπει να γίνει εντός της ευρωζώνης, καθώς η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική για την Ελλα΄δα και πολύ επικίνδυνη για τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της ευρωζώνης.

Παράλληλα, υποστήριξε επίσης ότι μόνη χώρα των G7 που αξίζει την αξιολόγηση ΑΑΑ είναι η Γερμανία, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται στην θέση αυτή «ελέω Θεού και οίκων αξιολόγησης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v