Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ευρωπαϊκές ανησυχίες "κοκκίνισαν" τη Wall

Απώλειες 2% στη Wall Street καθώς επέστρεψαν οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Απογοήτευση από τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Μικτή η εικόνα από τα τραπεζικά αποτελέσματα.

Απώλειες 2% στη Wall Street καθώς επέστρεψαν οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Απογοήτευση από τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Μικτή η εικόνα από τα τραπεζικά αποτελέσματα. 

Σημαντικές απώλειες στη Wall Street καθώς σβήνουν οι ελπίδες για ταχεία επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους μετά τη σημερινή δήλωση εκπροσώπου της Α. Μέρκελ ότι οριστική λύση του προβλήματος δεν θα υπάρξει πριν το τέλος του 2012.

Αντίστοιχα, περεταίρω πιέσεις στην χρηματιστηριακή αγορά προκάλεσαν τα κατώτερα των αναμενόμενων στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ καθώς ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής αυξήθηκε με το αναιμικό 0,2% και ο δείκτης μεταποίησης Empire State αυξήθηκε λίγο μόνο τον Οκτώβριο και παρέμεινε σε αρνητικά εδάφη επί πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Παράλληλα, μικτά κρίνονται τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου που ανακοίνωσαν οι τραπεζικοί όμιλοι Citigroup και Wells Fargo.

Συγκεκριμένα η Citigroup γνωστοποίησε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 74% στα 3,8 δισ. δολάρια εξαιτίας της μείωσης των προβλέψεων για καλύψεις επισφαλών δανείων. Πτώση 1% για την μετοχή της Citigroup.

Στον αντίποδα, η αύξηση 21% στα κέρδη γ’ τριμήνου που ανακοίνωσε η Wells Fargo χαρακτηρίστηκε απογοητευτική από τους αναλυτές με την μετοχή να σημειώνει «βουτιά» 8%.

Επιπλέον η εξαγορά της El Paso από την Kinder Morgan έναντι 38 δισ. δολαρίων, οδήγησε σε άνοδο τη μετοχή της δεύτερης κατά 5,7% και εκτόξευσε τη μετοχή της πρώτης κατά 25%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε σήμερα 0,45% στα 1.675 δολ./oz και αντίστοιχα η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε πτωτικά 0,25% στα 86,59 δολάρια ανά βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε πτώση 9,2%, στα 0,55 σεντς και το δικαίωμα της σημείωνε απώλειες 2,2%, στα 19,03 δολάρια.

Στη Wall, o Dow υποχώρησε 2,12%, στις 11.397,68 μονάδες, ο S&P σημείωσε πτώση 1,94%, στις 1.200,87 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 1,98%, στις 2.614,92 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οι ελπίδες ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα καταλήξουν σε μια συνοπτική λύση για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη στήριξαν τα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε κέρδη στις πρωινές ώρες, αλλά το μεσημέρι οι γερμανικές δηλώσεις αφαίρεσαν τα κέρδη από τις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,54% στις 5.436 μονάδες, ο DAX με απώλειες 1,81% στις 5.859 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει απώλειες 1,61% στις 3.166 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v