Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ν.Υόρκη στηρίζει το κίνημα "Occupy Wall Street"

Το 67% των ψηφοφόρων της Νέας Υόρκης υποστηρίζουν τις διαδηλώσεις κατά της Wall Street, σύμφωνα με δημοσκόπηση που επικαλείται το Reuters. Το 73% συμφωνεί με την επιβολή αυστηρότερων ρυθμιστικών κανόνων σε τράπεζες.

Η Ν.Υόρκη στηρίζει το κίνημα Occupy Wall Street
Οι διαδηλώσεις κατά της Wall Street έχουν κερδίσει ευρεία υποστήριξη μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Υόρκης, οι οποίοι θα ενέκριναν αυστηρότερες ρυθμίσεις στην λειτουργία του χρηματοοικονομικού τομέα, αποκαλύπτει δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το 67% όσων συμμετείχαν σε έρευνα πανεπιστημίου απάντησαν ότι συμφωνούν με τους διαδηλωτές του κινήματος "Καταλάβετε τη Wall Street".

Ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, το 87%, συμφώνησε με το δικαίωμα των διαδηλωτών να κατασκηνώνουν στο νότιο Μανχάταν, εφόσον δεν παραβιάζουν κάποιο νόμο.

Η υποστήριξη προς τους διαδηλωτές εμφανίζει μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα, καθώς το 81% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών τάχθηκαν υπέρ των διαδηλώσεων, έναντι μόλις 35% των Ρεπουμπλικάνων.

Το 37% των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση επέρριψε τις ευθύνες για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας στον George Bush, ενώ το 21% κατηγόρησε τις τράπεζες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 73% απάντησε ότι θα υποστήριζε την εφαρμογή αυστηρότερων κανόνων στην λειτουργία των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v