Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Google και macro ωθούν την Wall Street

Καλές οικονομικές και επιχειρηματικές ειδήσεις εμπνέουν αγοραστικές διαθέσεις και στηρίζουν την Wall Street σε σημαντικά κέρδη. Ελπίδες για πρόοδο στην ευρω-κρίση από την G20. Ανοδος ευρωαγορών.

Καλές οικονομικές και επιχειρηματικές ειδήσεις τροφοδοτούν τις ριψοκίνδυνες επενδυτικές διαθέσεις και στηρίζουν τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο σε εύρωστη άνοδο.

Οι τεχνολογικοί επιμέρους δείκτες «οδηγούν» την άνοδο, μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα της Google.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,97% στις 11.587 μονάδες, ο S&P 1,28% στις 1.219 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,53% στις 2.659 μονάδες.

Η μετοχή της Google εκτινάσσεται 7%, καθώς ο ιντερνετικός κολοσσός ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν άνετα τις εκτιμήσεις της Wall Street. Στον τεχνολογικό κλάδο επίσης, η μετοχής της κατασκευάστριας των iPhone και iPad, Apple αποκομίζει κέρδη 2%.

Οι πωλήσεις του αμερικανικού λιανικού εμπορίου κατέθεσαν συγκριτικά καλό ποσοστό αύξησης τον Σεπτέμβριο, το μεγαλύτερο από τον Φεβρουάριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 1,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, ο δείκτης τιμών εισαγωγών αυξήθηκε 0,3% τον Σεπτέμβριο.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις από την διήμερη υπουργική σύνοδο της Group of 20 στο Παρίσι, που πραγματοποιείται ενόψει της συνόδου κορυφής του Νοεμβρίου.

Οι αναδυόμενες χώρες έχουν καταθέσει πρόταση να χρησιμοποιηθεί το ΔΝΤ για την βοήθεια της εκτόνωσης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,32% στις 5.474 μονάδες, ο DAX κερδίζει 1,51% στις 6.004 μονάδες,, ενώ ο CAC κινείται 1,62% υψηλότερα στις 3.238.

Με πτώση έκλεισε χθες στην Wall Street ο δείκτης Dow, εξαιτίας απογοήτευσης για τα αποτελέσματα της J.P. Morgan Chase. Αρκετές μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ ανακοινώνουν την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα κερδοφορίας γ΄τριμήνου.

Σήμερα, από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Mattel ανακοίνωσε αύξηση κερδών 6,2% στα 300,8 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v