Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Q3 και ευρωπαϊκή κρίση δίχασαν τη Wall

Περιορισμένου εύρους απώλειες για τον Dow και κέρδη για τους S&P, Nasdaq, εν αναμονή των πρώτων εταιρικών αποτελεσμάτων Q3 στις ΗΠΑ και της κρίσιμης ψηφοφορίας για το EFSF από το κοινοβούλιο της Σλοβακίας.

Περιορισμένου εύρους απώλειες για τον Dow και κέρδη για τον S&P και τον Nasdaq, εν αναμονή των πρώτων εταιρικών αποτελεσμάτων Q3 στις ΗΠΑ και της κρίσιμης ψηφοφορίας για το EFSF από το κοινοβούλιο της Σλοβακίας.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street, εν αναμονή της έναρξης των εταιρικών αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά, μετά το πέρας της συνεδρίασης, πρώτη η Alcoa, η μετοχή της οποίας έχει υποχωρήσει 35% από τις αρχές του έτους, θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου και οι επενδυτές αναμένουν αύξηση στις πωλήσεις στα 6,24 δισ. δολάρια έναντι 5,3 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Παράλληλα, εντείνονται οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, καθώς οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κρίσιμη ψηφοφορία διεύρυνσης του ταμείου διασώσεων EFSF από το σλοβακικό κοινοβούλιο.

Ωστόσο, ευνοϊκά επέδρασε στην επενδυτική ψυχολογία η ανακοίνωση της τρόικας ότι η Ελλάδα θα λάβει την 6η δόση, πιθανότατα στις αρχές Νοεμβρίου, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, η προειδοποίηση της Moody’s ότι βλέπει 40% πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ προκάλεσε τουλάχιστον προβληματισμό στους επενδυτές.

Επιπλέον, εκδόθηκε και το προσχέδιο του κανόνα Volcker, σύμφωνα με το οποίο επιβάλλονται όρια σε δραστηριότητες υψηλού κινδύνου από τις τράπεζες.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η αλυσίδα καταστημάτων εκπτωτικών προϊόντων 99 Cents Only Stores ανακοίνωσε ότι θα πωληθεί στα private equities Ares Management LLC και Canada Pension Plan Investment Board έναντι 22 δολ. ανά μετοχή ήτοι 1,6 δισ. δολάρια.

Ήπια ανοδικά κινήθηκαν και οι τραπεζικοί τίτλοι, ακολουθώντας τον βηματισμό των δεικτών της Wall Street. Συγκεκριμένα, η μετοχή της Bank of America ενισχύθηκε 1,4% και της Citigroup 3,2%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,6%, στα 85,8 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,5%, στα 1.663 δολ./ουγκιά.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε απώλειες 6,5%, στα 53 σεντς, ενώ το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 0,5%, στα 17,7 δολάρια.

Στη Wall, o Dow υποχώρησε 0,15%, στις 11.416,30 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,05%, στις 1.195,54 μονάδες, και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,66%, στις 2.583,03 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχώρησε 0,06%, στις 5.395,70 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε χαμηλότερα 0,25%, στις 3.153,52 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχώρησε 0,3%, στις 5.865,01 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v