Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι υποβαθμίσεις στην Ευρώπη πιέζουν τη Wall

Σε αρνητικό έδαφος γύρισε η Wall μετά τις διαδοχικές υποβαθμίσεις Ιταλίας και Ισπανίας από τη Fitch. Ισχυρές πιέσεις για τον τραπεζικό κλάδο. Πτώση 5,5% για την Bank of America. Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές.

Σε αρνητικό έδαφος γύρισε η Wall μετά τις διαδοχικές υποβαθμίσεις Ιταλίας και Ισπανίας από τη Fitch. Ισχυρές πιέσεις για τον τραπεζικό κλάδο. Πτώση 5,5% για την Bank of America. Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,2% στις 11.111 μονάδες, ο S&P με απώλειες 0,65% στις 1.158 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 1,10% στις 2.479 μονάδες.

To υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι προστέθηκαν 103.000 νέες θέσεις εργασίας το Σεπτέμβριο, ενώ το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 9,1%.

"Είναι θετικά νέα, δεν είναι κάποια τρομερή αύξηση, αλλά είναι καλύτερη από τις εκτιμήσεις. Δεν επαρκεί για να αλλάξει το ποσοστό της ανεργίας, αλλά δείχνει ότι δεν κινούμαστε προς μια νέα ύφεση, όπως είχαν προβλέψει κάποιοι" ανέφερε αναλυτής.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά τους επενδυτές, μετά και την υποβάθμιση 12 τραπεζών από την Moody’s.

Στο εταιρικό μέτωπο οι μετοχές των Bank of America JPMorgan και American Express υποχωρούν περισσότερο από 3,5%.

Οι μετοχές της Illumina πραγματοποίησαν βουτιά 31%, μετά την ανακοίνωση της εταιρίες ότι υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα και μια σειρά αρνητικών εκθέσεων.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε σε σχέση με το ευρώ, την βρετανική λίρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων το πετρέλαιο υποχώρησε στα 83,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημείωσε αύξηση στα 1.655 η ουγκιά.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του με κέρδη 0,23% στις 5.303 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με άνοδο 0,54% στις 5.676 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 0,66% στις 3.096 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v