Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απασχόληση στηρίζει την Wall Street

Τα ευνοϊκά μεγέθη για την απασχόληση στηρίζουν την Wall σε θετικά πρόσημα, μετά από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις δυναμικής ανόδου. Αντίβαρο ο Nasdaq λόγω βιοτεχνολογικών πιέσεων. Κέρδη ευρωαγορών.

Οι ευνοϊκές εξελίξεις από το μέτωπο της εγχώριας αγοράς εργασίας στηρίζουν τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο σε θετικά πρόσημα, μετά από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις δυναμικής ανόδου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,72% στις 11.203 μονάδες, ο S&P 0,26% στις 1.167 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,29% στις 2.500 μονάδες υπό την πίεση απωλειών στον βιοτεχνολογικό κλάδο.

Η Wall Street απεκόμισε εύρωστα κέρδη στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, χάρη στις ελπίδες ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάνουν πιο αποφασιστικά βήματα για την επίλυση της κρίσης χρεών και των τραπεζικών προβλημάτων ρευστότητας.

Ο Dow Industrials κέρδισε χθες 183 μονάδες και επανήλθε πάνω από το ψυχολογικό όριο των 11.000 μονάδων.

Η κυρίαρχη εξέλιξη στην σημερινή συνεδρίαση είναι η ανακοίνωση των μεγεθών για την απασχόληση.

Οι θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία αυξήθηκαν αρκετά περισσότερο απ’όσο αναμενόταν τον Σεπτέμβριο, κατά 103.000, ενώ το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 9,1%.

Θετικά παραμένουν τα πρόσημα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστηρια, παρά τις υποβαθμίσεις βρετανικών και πορτογαλικών τραπεζών από τον οίκο Moody’s.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,28% στις 5.358 μονάδες, ο DAX 1,42% στις 5.725 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 1,1% στις 3.109 μονάδες.

Η μετοχή της Royal Bank of Scotland αντιδρά με πτώση 7,5% στην υποβάθμιση ενώ η Lloyds Banking Group υποχωρεί 2,5%.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στις ΗΠΑ, η μετοχή της Illumina βουλιάζει πάνω από 20% εξαιτίας προειδοποίησης για τα έσοδα και κέρδη γ΄τριμήνου και παρασύρει στα "κόκκινα" το σύνολο του βιοτεχνολογικού κλάδου 

Αντιθέτως, η ServiceSource ενισχύεται σχεδόν 4% μετά την αναβάθμιση των στόχων πωλήσεων και κερδών τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v