Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη σε Wall, ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στη Wall, μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ για μέτρα ρευστότητας. Άνοδος 1,3% για τη μετοχή της Αpple. Κέρδη  στην Ευρώπη, με τον DAX να σημειώνει άνοδο 2%.

Σε θετικό έδαφος η Wall, μετά τις ενδείξεις ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κινούνται προς την λήψη πιο δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, ενώ οι μετοχές της Apple υποχωρούν σημαντικά μετά το θάνατο του ιδρυτή της Steve Jobs.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,35% στις 10.980 μονάδες, ο S&P 0,58% στις 1.151 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,80% στις 2.479 μονάδες.

Αναλυτικά, η ΕΚΤ προανήγγειλε μέτρα παροχής ρευστότητας, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Δηλώσεις προς αυτή την κατεύθυνση έκανε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, τονίζοντας σε συνέντευξη του ότι η Ε.Ε. θα προτείνει τη συντονισμένη δράση μεταξύ των κρατών, με στόχο την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, "ώστε να ξεφορτωθούν τα τοξικά προϊόντα που τυχόν διαθέτουν".

Στο μέτωπο των macro, o αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, αλλά πάντως διαμορφώθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα των αναμενόμενων.

Ο αριθμός των νέων ανέργων αυξήθηκε κατά 6.000 στους 401.000, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 410.000 αιτήσεις.

Στο εταιρικό μέτωπο, οι μετοχές της Apple υποχωρούν 0,42%, ύστερα από την ανακοίνωση του θανάτου του ιδρυτή της Steve Jobs. Oι αναλυτές εκτιμούν ότι ο θάνατος του Jobs θα επηρεάσει αρνητικά τη μετοχή της Apple τις επόμενες μέρες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, του ιαπωνικού γιεν και της βρετανικής λίρας.

Στην αγορά εμπορευμάτων το πετρέλαιο υποχωρεί στα 80,77 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο στα 1.652,60 δολάρια η ουγκιά.

Στην Ευρώπη, οι ελπίδες για μια συντονισμένη δράση εναντίον της κρίσης και οι δηλώσεις του Trichet, οδηγούν σε άνοδο τις μετοχές, με πρωταγωνιστή τον τραπεζικό τομέα.

Ο δείκτης FTSE καταγράφει άνοδο 2,45% στις 5.226 μονάδες, ο DAX 2% στις 5.582 μονάδες, ενώ ο CAC 1,94% στις 3.048 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v