Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στην Wall με τράπεζες στο προσκήνιο

Ανιχνευτικά προχωρούν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την γενναία χθεσινή «επίθεση στην αρκούδα». Κινητικότητα στις τράπεζες. Εύρωστη αντίδραση ευρωαγορών μετά την τριήμερη μεγάλη πτώση.

Ανιχνευτικά προχωρούν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την γενναία χθεσινή «επίθεση στην αρκούδα».

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,12% στις 10.7796μονάδες, ο S&P εμφανίζει κέρδη 0,15% στις 1.126 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,21% στις 2.410 μονάδες.

Τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα είχαν μικτή επίδραση. Ανακοινώθηκε αύξηση στις προσλήψεις του ιδιωτικού τομέα τον Σεπτέμβριο, αλλά και σημαντικές περικοπές θέσεων στο σύνολο της αγοράς εργασίας, κυρίως λόγω των καταργήσεων θέσεων στον στρατό και την Bank of America.

Κινητικότητα επικρατεί γύρω από την μετοχή της Bank of New York Mellon, μετά την είδηση ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η Εισαγγελία Νέας Υόρκης κατέθεσαν μήνυση εναντίον της τράπεζας εξαπάτηση ή παραπλάνηση πελατών όσον αφορά το κόστος των συναλλαγών.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, αναμένονται τα αποτελέσματα της Monsanto (+5%) και της Costco Wholesale.

Η Wall Street αντιμετώπισε επιτυχώς την απειλή διολίσθησης των βασικών δεικτών σε bear market χθες, χάρη στις φήμες ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνταχθεί για την εκτόνωση της κρίσης χρεών και την κεφαλαιακή αποκατάσταση των ευρω τραπεζών.

Η πληροφορία των Financial Times ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. συζητούν μέτρα συντονισμού με τελικό στόχο την αποκατάσταση των τραπεζικών κεφαλαιοποιήσεων, στηρίζει σε εύρωστη άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από «βουτιά» 5% σε τρεις συνεδριάσεις.

Αγνοώντας την υποβάθμιση των ιταλικών ομολόγων από την Moody’s Investors Service, ο δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 2% έχοντας διολισθήσει 5% στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 2,34% στις 5.060 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 3,16% στις 5.384 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 3,79% στις 2.931 μονάδες.

Οι τράπεζες ανακάμπτουν, με την μετοχή της Dexia να κερδίζει 6%, μετά την δήλωση Γαλλίας και Βελγίου ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τις καταθέσεις και τα δάνεια της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v