Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Με την ...όπισθεν στο δ΄τρίμηνο

Με πτώση ξεκινά το τελευταίο τρίμηνο η Wall Street, μετά τις βαθιές απώλειες του Q3. Συνεχίζεται το "κούρεμα" στις ευρωαγορές με το ελληνικό έλλειμμα στο επίκεντρο. Ενισχύονται χρυσός, πετρέλαιο. 

Με επιφυλάξεις ξεκινούν το τελευταίο τρίμηνο οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τις δραματικές απώλειες του περασμένου διαστήματος.

Η επιδείνωση στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, μετά την είδηση ότι η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τους στόχους για το φετινό έλλειμμα, συνεχίζει να ασκεί μαζικές πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,24% στις 10.876 μονάδες, ο S&P 0,37% στις 1.127 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,47% στις 2.403 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο ολοκλήρωσε την Παρασκευή το χειρότερο τρίμηνο μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008. Ο δείκτης Dow Industrials διολίσθησε 12% στο εξεταζόμενο διάστημα.

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησαν το δ΄τρίμηνο και τα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στην Ασία ο δείκτης Hang Seng έκλεισε με πτώση άνω του 5%, ενώ η ελληνική εξέλιξη πιέζει τις ευρωαγορές σε βαθιά πτώση, με νέο ξεπούλημα στις τραπεζικές μετοχές.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,8% στις 5.035 μονάδες, ο DAX 2,8% στις 5.348 μονάδες, ενώ ο CAC 2,33% στις 2.912 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος παρουσιάζει κάμψη 3,4% καθώς βυθίζονται οι μετοχές της Commerzbank κατά 5,7% και της Societe Generale κατά 6,7%. Σε ελεύθερη πτώση, μεγαλύτερη του 8%, βρίσκεται η μετοχή της Dexia μετά και το καμπανάκι της Moody’s για ενδεχόμενη υποβάθμιση της γαλλοβελγικής τράπεζας.

Το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου, ενώ το ξεπούλημα ριψοκίνδυνων ενεργητικών ευνοεί τον χρυσό και τον άργυρο. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού ενισχύεται 2,1% στα 1.656 δολάρια.

Στην Wall Street, με ενδιαφέρον αναμένονται τα μεγέθη για την μεταποίηση από το στατιστικό μέτωπο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ξεχωρίζει η εκτίναξη 5,5% της μετοχής της Yahoo, μετά την συμφωνία με το δίκτυο ABC News.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v