Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rehn: Δεν εξετάζεται μόνο η μόχλευση για το EFSF

Η μόχλευση των κεφαλαίων του EFSF είναι μία από τις επιλογές που έχουν τεθεί επί τάπητος, δήλωσε ο κ. Olli Rehn αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο στήριξης και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Rehn: Δεν εξετάζεται μόνο η μόχλευση για το EFSF
Η μόχλευση των κεφαλαίων του EFSF είναι μία από τις επιλογές που έχουν τεθεί επί τάπητος, δήλωσε ο κ. Olli Rehn, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο στήριξης και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, λίγο πριν ξεκινήσει το Eurogroup.

"Έχουμε μία πολύ σημαντική συνάντηση σε ένα κομβικό σημείο", δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος για οικονομικά και νομισματικά θέματα και συμπλήρωσε: "Αντιμετωπίζουμε τρεις βασικές προκλήσεις: στασιμότητα της ανάπτυξης, πιεσμένη δημοσιονομική θέση και τράπεζες που εξακολουθούν να είναι ευάλωτες".

"Είναι βασικό να ενταθεί η δημοσιονομική ολοκλήρωση και να ληφθούν αποφάσεις για αναπτυξιακές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις… Είναι σημαντικό όλα τα μέλη να ανταποκριθούν στους δημοσιονομικούς τους στόχους", δήλωσε ο κ. Rehn.  

Ο επίτροπος είπε μάλιστα πως οι ευρωπαϊκές αρχές δεν θα διστάσουν να εφαρμόσουν ακόμη και το αποκαλούμενο six pack, το νέο νομοθετικό πακέτο έξι παρεμβάσεων για τον έλεγχο των δημοσίων οικονομικών και την αποκατάσταση μακροοικονομικών ανισορροπιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v