Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο σκαμνί η S&P για αξιολογήσεις CDOs Αυστραλίας

Για πρώτη φορά διεθνώς, ο οίκος S&P θα καθίσει την ερχόμενη εβδομάδα στο «σκαμνί» στην Αυστραλία, με την κατηγορία ότι παραπλάνησε επενδυτές με τις αξιολογήσεις CDOs.

Στο σκαμνί η S&P για αξιολογήσεις CDOs Αυστραλίας
O οίκος αξιολογήσεων S&P, που ήδη ερευνάται από τις αμερικανικές αρχές για «διαρροή» πληροφοριών insider πριν την υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας, θα καθίσει, για πρώτη φορά, την ερχόμενη εβδομάδα στο «σκαμνί» στην Αυστραλία.

Ο οίκος θα δικαστεί σε δικαστήριο της Αυστραλίας με την κατηγορία ότι παραπλάνησε επενδυτές με τις αξιολογήσεις collateralized debt obligations (τιτλοποιημένων χρεωστικών υποχρεώσεων). Πρόκειται για την πρώτη δίκη του είδους.

Την μήνυση κατέθεσαν δύο πόλεις της Αυστραλίας και μια ασφαλιστική κατά του βρετανικού βραχίονα της McGraw-Hill, στην οποία ανήκει η S&P, και άλλους χρηματοπιστωτικούς οίκους μεταξύ των οποίων η Royal Bank of Scotland, οι οποίοι ενεπλάκησαν στην πώληση χρεογράφων με αξιολόγηση ΑΑΑ, η αξία των οποίων εξανεμίστηκε κατά την διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008.

Όπως σημειώνουν παρατηρητές, είναι παγκοσμίως η πρώτη δίκη για την εμπλοκή οίκου αξιολόγησης σε υποθέσεις CDOs, που αποδεδειγμένα συνέβαλαν στην παγκόσμια οικονομική διολίσθηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v