Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμπανάκι από Fitch για την παγκόσμια ανάπτυξη

Σε πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τον παγκόσμιο ρυθμό ανάπτυξης προχώρησε η Fitch Ratings ενώ δηλώνει πως οι πιθανότητες ύφεσης έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Καμπανάκι από Fitch για την παγκόσμια ανάπτυξη
Η Fitch Ratings ψαλίδισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας επισημαίνοντας πως τα στοιχεία δευτέρου τριμήνου για τις ανεπτυγμένες οικονομίες είναι αποθαρρυντικά, ενώ σημαντική επιβράδυνση προβλέπεται και για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Συγκεκριμένα, στην τριμηνιαία έκθεση Global Economic Outlook, η Fitch Ratings αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για τον παγκόσμιο ρυθμό ανάπτυξης στο 2,6% για το 2010 (έναντι αρχικής εκτίμησης στο 3,1%), στο 2,7% για το 2012 (έναντι αρχικής εκτίμησης στο 3,4%) και στο 3,1% για το 2013 (έναντι αρχικής εκτίμησης στο 3,4%).

Η Fitch επισημαίνει πως δεν είναι μόνο προσωρινοί παράγοντες που πλήττουν την παγκόσμια οικονομία. «Η ένταση της αστάθεια στις αγορές και η αβεβαιότητα ως προς την δημοσιονομική πολιτική έχει εκμηδενίσει την εμπιστοσύνη» αναφέρει η έκθεση και συμπληρώνει: «Αυτό, στη συνέχεια, υπονομεύει την ιδιωτική κατανάλωση και την ανάπτυξη των επιχειρηματικών επενδύσεων».

«Η Fitch δεν προβλέπει ύφεση double-dip στο βασικό της οικονομικό σενάριο. Παρόλα αυτά, η πιθανότητα ύφεσης έχει αυξηθεί» αναφέρει η Maria Malas-Mroueh, της Fitch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v