Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: Προειδοποίηση για υποβάθμιση της Dexia

Καμπανάκι κρούει η Moody's για την ρευστότητα της Dexia και θέτει υπό αναθεώρηση την πιστοληπτική της αξιολόγηση. Διαβουλεύσεις Γαλλίας- Βελγίου για τον τρόπο ενίσχυσης της τράπεζας που έχει σημαντική έκθεση στην Ελλάδα.

Moodys: Προειδοποίηση για υποβάθμιση της Dexia
Βαθιά στο κόκκινο βυθίζεται η τιμή της μετοχής της Dexia καθώς η Moody’s έθεσε την πιστοληπτική αξιολόγηση του γαλλο-βελγικού χρηματοοικονομικού ομίλου υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση. Η μετοχή της Dexia υποχωρεί περισσότερο από 8%, καθώς η Moody’s στην σχετική της ανακοίνωση εγείρει σημαντικές αμφιβολίες ως προς την ρευστότητα της τράπεζας.


Η Dexia είναι μία από τις τράπεζες με την μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα. Τον Ιούνιο κατείχε ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας 3,8 δις ευρώ, ενώ η συνολική της πιστωτική έκθεση στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 4,8 δις. ευρώ. Επισημαίνεται ότι μεγαλομέτοχοι της Dexia είναι οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και του Βελγίου. Εν μέσω της χρηματοοικονομικής κρίσης, η Dexia έλαβε στήριξη και από τις δύο χώρες ύψους 6 δις. ευρώ. Ο πρόεδρος της τράπεζας, ο Jean – Luc Dehaene απέρριψε την προηγούμενη εβδομάδα το ενδεχόμενο διάσπασης της τράπεζας, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών Παρισιού και Βρυξελλών βρίσκονται σε διαβουλεύσεις ώστε να βρεθούν άλλοι τρόποι ενίσχυσης του ισολογισμού της Dexia.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v