Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία και macro στηρίζουν την Wall Street

Η άνετη έγκριση του EFSF στην Γερμανία και τα, ανέλπιστα καλά, εγχώρια στατιστικά μεγέθη στηρίζουν σε θετική αντίδραση την Wall, αν και τα αρχικά κέρδη περιορίζονται αυτή την ώρα. Ράλι τραπεζών. Κέρδη ευρωαγορών.

Η άνετη έγκριση του EFSF στην γερμανική βουλή και τα ανέλπιστα ευνοϊκά στατιστικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία στηρίζουν σε δυνατή θετική αντίδραση τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Εχοντας ενισχυθεί έως πάνω από 2% μετά το άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,33% στις 11.156 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,64% στις 1.159 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί ελαφρώς στις 2.486 μονάδες.

Με ράλι τιμών αντιδρούν οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες. Η Citigroup ενισχύεται 3,4%, η Bank of America 3,5%. η J.P. Morgan Chase 3,7% και η Wells Fargo 2,95%.

Οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με απώλειες στην χθεσινή συνεδρίαση, με τον Dow Industrials να χάνει σχεδόν 180 μονάδες, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξακολουθούν να μην βρίσκουν μια συμβιβαστική λύση για την εκτόνωση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εναλλάσσονται τα θετικά με τα σταθεροποιητικά πρόσημα χάρη στις θετικές ψήφους του γερμανικύ κοινοβουλίου προς την κατεύθυνση των προσπαθειών επίλυσης της κρίσης.

Αρχική μεγάλη άνοδο προκάλεσε η ψήφιση των μέτρων διεύρυνσης του ταμείου διασώσεων της ευρωζώνης, του European Financial Stability Facility. Το νομοσχέδιο πέρασε με πλειοψηφία 523 ψήφων έναντι 85 κατά στο γερμανικό κοινοβούλιο. Εξίσου ευνοϊκά επέδρασε και η επικύρωση της συμφωνίας του Ιουλίου για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί αυτή την ώρα 0,73% στις 5.180 μονάδες, ο DAX κερδίζει 1,27% στις 5.649 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,98% στις 3.025 μονάδες.

Θετικές εξελίξεις ανακοινώθηκαν και για την αμερικανική οικονομία. Το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό ταχύτερο απ’όσο είχε αρχικώς εκτιμηθεί στο β΄τρίμηνο, σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση του υπουργείου Εμπορίου του έθνους. Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,3%.

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε ανέλπιστα κατά 37.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Με την βελτίωση της χρηματιστηριακής ψυχολογίας, κέρδη αποκομίζουν και οι αγορές χρυσού, αργύρου και πετρελαίου, ενώ το ευρώ ενισχύεται 0,8% στα 1.3629 δολάρια.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, με κάθετη πτώση σχεδόν 10% αντιδρά η μετοχή της Advanced Micro Devices στην υποβάθμιση των προβλέψεων για τις πωλήσεις γ΄τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v