Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυνατή άνοδος Wall μετά το ευρωπαϊκό ράλι τιμών

Κέρδη επί 3η συνεδρίαση αποκομίζει η Wall Street, ακολουθώντας το καλύτερο ράλι τιμών 16 μηνών στις ευρωαγορές. Κέρδη άνω του 5% για τον DAX στην Φρανκφούρτη, ανάκαμψη σε χρυσό, πετρέλαιο, εμπορεύματα.

Σημαντική άνοδο επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση εμφανίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, με ώθηση από τις ευρωπαϊκές αγορές, που κατέθεσαν την μεγαλύτερη άνοδο τιμών σε 16 μήνες, με τον γερμανικό δείκτη DAX να κλείνει με κέρδη άνω του 5%.

Η εντατικοποίηση της ευρωπαϊκής προσπάθειες εκτόνωσης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη δίνει το έναυσμα για την δυναμική άνοδο στην Wall Street, ενώ στήριξη προσφέρουν και τα εγχώρια στατιστικά δεδομένα, που δείχνουν μια σταθεροποιητική εικόνα για την αμερικανική οικονομία, διασκεδάζοντας τους φόβους «διπλής ύφεσης».

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2,6% στις 11.331 μονάδες, ο S&P κερδίζει 2,51% στις 1.192 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 2,48% στις 2.579 μονάδες.

Εκρηκτικά κέρδη αποκομίζει ο τραπεζικός κλάδος, ενώ σημαντική άνοδο που ξεπερνά το 3% εμφανίζουν οι τομείς ενέργειας, βιομηχανίας και πρώτων υλών, που ακολουθούν την ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου, χαλκού, αργύρου και άλλων εμπορευμάτων.

Το καλύτερο «ράλι» τιμών σε 16 μήνες κατέθεσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι οι διεθνείς ηγέτες θα συντονιστούν και θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή.

Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 4,02% στις 5.294 μονάδες, ο DAX έκλεισε με κέρδη 5,29% στις 5.628 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 5,74% στις 3.023 μονάδες. Άνοδο 4,9% εμφάνισε το χρηματιστήριο στο Μιλάνο και 4,03% η αγορά της Μαδρίτης.

Θεαματική άνοδο κατέθεσαν οι τραπεζικοί κλάδοι, με τις μετοχες των BNP Paribas και Societe Generale να εκτινάσσονται πάνω από 12%.

Η αισιοδοξία για ευρωπαϊκά μέτρα ενέπνευσε ράλι τιμών στις τελευταίες ώρες της χθεσινής συνεδρίασης στην Wall Street, με τον δείκτη Dow Jones να επανέρχεται πάνω από τις 11.000 μονάδες για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες.

Όλα τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στην συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel στο Βερολίνο, όπου θα γίνει προσπάθεια να διασφαλισθεί ο επόμενος κύκλος διεθνούς δανεισμού προς την χώρα.

Στην Wall Street σήμερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης βελτιώθηκε ελαφρώς τον Σεπτέμβριο στο 45,4 από 45,2 τον Αύγουστο .

Ανακοινώθηκε επίσης ότι οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν επί τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον δείκτη που καταρτίζουν οι S&P/Case-Shiller για τις τιμές των ακινήτων σε 20 μητροπόλεις. Οι τιμές αυξήθηκαν 0,9% σε σχέση με τον Ιούνιο, περιορίζοντας την πτώση στο 12μηνο στο 4,1%.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Walgreen εκτινάσσεται 3% μετά την ανακοίνωση εκτίναξης κερδών 69%.

Κατά τα λοιπά, η χρηματιστηριακή άνοδος επαναφέρει τους επενδυτές στις αγορές των χρυσού και το πολύτιμο μέταλλο κερδίζει σχεδόν 80 δολάρια στα 1.673 δολ. ανά ουγκιά.

Κέρδη αποκομίζει και το πετρέλαιο, με άνοδο 2 δολαρίων για το συμβόλαιο Νοεμβρίου στα 82,43 δολ. ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v