Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια αντίδρασης στην Wall Street

Ανακάμπτει από τις βαριές απώλειες της περασμένης εβδομάδας η Wall, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να …αισιοδοξήσουν για επίληση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη. Δυναμική αντίδραση ευρωαγορών.

Ανακάμπτουν από τις βαρύτατες απώλειες της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να …ελπίζουν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την κρίση χρεών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται ανεπαίσθητα στις 10.774 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,65% στις 1.144 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,27% υψηλότερα τις 2.490 μονάδες.

Ο Dow ανέκαμψε 0,4% την Παρασκευή στην Wall Street, αλλά και πάλι έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 6,4%, την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Οκτώβριο 2008.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με έντονες απώλειες, αλλά η επενδυτική ψυχολογία έγινε λίγο πιο αισιόδοξη στις ώρες των ευρωπαϊκών συναλλαγών.

Οι ελπίδες ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταφέρουν να βρουν μια λύση για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη, καθώς και οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, συνέβαλαν στην βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,61% στις 5.098 μονάδες, ο DAX 2,67% στις 5.335 μονάδες, ενώ ο CAC 2,05% στις 2.868 μονάδες.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή στο συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού υποχωρεί σχεδόν 15 δολάρια στα 1.625 δολ. ανά ουγκιά, ενώ η τιμή του αργύρου υποχωρεί 4% στα 28,8 δολ. ανά ουγκιά.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της UBS ενισχύεται 4% στις αμερικανικές συναλλαγές, μετά την διοικητική αναδιοργάνωση στα ανώτατα κλιμάκια του ομίλου.

Η Hewlett-Packard κερδίζει 1% στον απόηχο της αντικατάστασης του CEO, την περασμένη εβδομάδα.

Ο τίτλος της Deutsche Bank στο NYSE εκτινάσσεται 8% καθώς επικρατούν ελπίδες στις ευρωπαϊκές τράπεζες ότι θα αυξηθεί το μέγεθος του ταμείου διασώσεων της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v