Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αποφάσεις της Fed πιέζουν τη Wall Street

Ισχυρές πιέσεις εκδηλώνονται στη Wall, μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της Fed και την υποβάθμιση των 3 μεγαλύτερων τραπεζών στις ΗΠΑ από τη Moody's. Κι άλλη αρνητική συνεδρίαση στις ευρωαγορές.

Ισχυρές πιέσεις εκδηλώνονται στη Wall, μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της Fed και την υποβάθμιση των 3 μεγαλύτερων τραπεζών στις ΗΠΑ από τη Moody's. Κι άλλη αρνητική συνεδρίαση στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,9% στις 11.310 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 1% στις 1.189 μονάδες, ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 0,05% στις 2.589 μονάδες, αντλώντας στήριξη από τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου των Adobe Systems και Oracle.

Δύο μετοχές υποχωρούν για κάθε κερδισμένη στο New York Stock Exchange, όπου οι όγκοι συναλλαγών διαμορφώνονται στις περίπου 261 εκατομμύρια μετοχές στις πρωινές ώρες.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν με μικτή εμφάνιση χθες.

Με τα βασικά επιτόκια σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα, η Fed τελικά κατέφυγε στην αποκαλούμενη «Operation Twist» ("επιχείρηση γύρισμα"), στην οποία θα πωλεί πιο βραχυπρόθεσμα κρατικά χρεόγραφα και θα αγοράζει πιο μακροπρόθεσμα, ώστε να μειωθούν τα πιο μακροπρόθεσμα επιτόκια, όπως είναι τα στεγαστικά.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο, η ανακοίνωση ότι οι μεταπωλήσεις κατοικιών σημείωσαν μεγάλη άνοδο της τάξης του 7,7% τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, είχε παροδική μόνο θετική επίδραση στις συναλλαγές.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, επικρατεί κινητικότητα στις εξαγορές και συγχωνεύσεις, που αναπτερώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η ζυθοποιία SABMiller έκλεισε την συμφωνία εξαγοράς της Foster, ενώ στον ενεργειακό κλάδο, η Apache Corp. συμφώνησε να εξαγοράσει έναντι 1,75 δισ. δολ. τις δραστηριότητες της Exxon Mobil στην Βόρειο Θάλασσα.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της Adobe Systems ενισχύεται σχεδόν 7% μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων, ενώ η Oracle κερδίζει κοντά 4%.

Επιτείνοντας τα τεχνολογικά κέρδη, η μετοχή της Hewlett-Packard εκτινάχθηκε 7% κατόπιν φημών ότι το ΔΣ επιθυμεί την απόλυση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Leo Apotheker και μελετά την πρόσληψη της πρώην CEO της eBay, κας Meg Whitman.

Με μικρή μεταβολή αντιδρά η Microsoft στην ανακοίνωση αύξησης μερίσματος 25%.

Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν και τα αποτελέσματα τριμήνου της General Mills.

Τα μαύρα σύννεφα της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη συνέχισαν να σκεπάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι βασικοί δείκτες ολοκλήρωσαν άλλη μια συνεδρίαση απωλειών.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,4% χαμηλότερα στις 5.288 μονάδες, ο DAX με πτώση 2,47% στις 5.434 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 1,62% στις 2.936 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v