Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Στάση αναμονής για την Fed -Μικτά πρόσημα

Με επιφυλακτικές κινήσεις περιμένουν οι επενδυτές στην Wall Street την τακτική συνεδρίαση της Fed, ελπίζοντας σε νέα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας. Κινητικότητα στις εξαγορές. Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Στάση αναμονής για τα αποτελέσματα της τακτικής συνεδρίασης της Federal Reserve, τηρούν οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Ολες οι ελπίδες είναι επικεντρωμένες σε μέτρα που ενδεχομένως να ανακοινώσει η κεντρική τράπεζα, για να παρατείνει την παροχή ρευστότητας στο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,22% στις 11.381 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,38% στις 1.197 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,12% στις 2.593 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν με μικτή εμφάνιση χθες.

Με τα βασικά επιτόκια σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα, η Fed δεν μπορεί να μειώσει τα επιτόκια για να τονώσει την οικονομία, οπότε οι επενδυτές ελπίζουν να προτείνει άλλα, λιγότερο συμβατικά μέτρα.

Αρκετοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η Fed θα προσφύγει στην αποκαλούμενη «Operation Twist» ("επιχείρηση γύρισμα"), στην οποία θα πωλεί πιο βραχυπρόθεσμα κρατικά χρεόγραφα και θα αγοράζει πιο μακροπρόθεσμα, ώστε να μειωθούν τα πιο μακροπρόθεσμα επιτόκια, όπως είναι τα στεγαστικά.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο, αναμένονται τα μεγέθη μεταπωλήσεων κατοικιών.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, επικρατεί κινητικότητα στις εξαγορές και συγχωνεύσεις, που αναπτερώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η ζυθοποιία SABMiller έκλεισε την συμφωνία εξαγοράς της Foster, ενώ στον ενεργειακό κλάδο, η Apache Corp. συμφώνησε να εξαγοράσει έναντι 1,75 δισ. δολ. τις δραστηριότητες της Exxon Mobil στην Βόρειο Θάλασσα.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της Adobe Systems ενισχύεται σχεδόν 7% μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων, ενώ η Oracle κερδίζει κοντά 4%.

Με μικρή μεταβολή αντιδρά η Microsoft στην ανακοίνωση αύξησης μερίσματος 25%.

Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν και τα αποτελέσματα τριμήνου της General Mills.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν αρνητικά πρόσημα, με την κρίση χρεών της ευρωζώνης να επιβαρύνει ακατάπαυστα την επενδυτική ψυχολογία.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,56% στις 5.333 μονάδες, ο DAX εμφανίζει απώλειες 1,2% στις 5.504 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,43% στις 2.971 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v