Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονες απώλειες Wall λόγω ευρωζώνης

Μεγάλες απώλειες καταγράφει η Wall μετά το 5x5 της περασμένης εβδομάδας, ενώ αναμένεται η ομιλία Obama για τα μέτρα κατά του ελλείμματος. Εντονη νευρικότητα με τον φόβο "ανάφλεξης" στην ευρωζώνη, βουτιά ευρωαγορών.

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά το ανοδικό σερί της περασμένης εβδομάδας.

Επικρατεί εντονη νευρικότητα με τον φοβο «ανάφλεξης» στην ελληνική κρίση χρεών, ενώ αναμένονται τα μέτρα του Αμερικανού προέδρου για την μείωση του ελλείμματος της Ουάσιγκτον.

Ο δείκτης Dow Jones άνοιξε στο -1,5% περίπου και αυτή την ώρα υποχωρεί 2,14% στις 11.263 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 2,19% στις 1.189 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 2,08% στις 2.567 μονάδες.

Η πτώση ακολουθεί τις πέντε συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις της περασμένης εβδομάδας, που δημιούργησαν την καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούλιο στην Wall Street. Ο Dow έκλεισε με κερδη 4,7% την περασμένη εβδομάδα, μετά από δύο πτωτικές εβδομάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν πτωτικά σήμερα και οι ευρωαγορές παραμένουν σε «βαθύ κόκκινο» καθώς η κρίση χρεών στην ευρωζώνη κλιμακώνεται επικίνδυνα, με την ελληνική οικονομία να βρίσκεται σε επικίνδυνη απόσταση από το χρεοστάσιο.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην σημερινή τηλεδιάσκεψη του Έλληνα υπουργού με εκπροσώπους της «τρόικα» από την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 2,06% στις 5.257 μονάδες, ο DAX 3,18% στις 5.396 μονάδες, ενώ ο CAC 3,2% στις 2.934 μονάδες.

Στο μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας, ο Πρόεδρος Β. Obama αναμένεται να αναγγείλει τα προτεινόμενα μέτρα για μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος κατά 3 τρισ. δολ. και πλέον σε 10 χρόνια.

Στο επιχειρηματικό πεδίο, η Netflix αντιδρά αρνητικά στον διαμελισμό της σε επιχείρηση DVD-by-mail αφενός και video-streaming αφετέρου.

Η Tyco International, αντιθέτως, εκτινάσσεται 7% μετά την ανακοίνωση πρόθεσης διαχωρισμού σε τρεις ανεξάρτητες, εισηγμένες επιχειρήσεις.

Η General Motors υποχωρεί ελαφρώς μετά την επίτευξη 4ετούς σύμβασης με το σωματείο εργαζομένων United Auto Workers.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v