Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Ολοταχώς για …οικονομική επιβράδυνση

Η οικονομία της Κίνας είναι πολύ πιθανό να επιβραδυνθεί τον επόμενο χρόνο και οι προσπάθειες τόνωσης της ανάπτυξης θα είναι περιορισμένες εξαιτίας του πληθωρισμού και των μεγάλων δανειακών βαρών της κυβέρνησης.

Κίνα: Ολοταχώς για …οικονομική επιβράδυνση
Η οικονομία της Κίνας είναι πολύ πιθανό να επιβραδυνθεί τον επόμενο χρόνο και οι προσπάθειες της αναδυόμενης υπερδύναμης να τονώσει την ανάπτυξη θα είναι περιορισμένες, εξαιτίας του πληθωρισμού και των μεγάλων δανειακών βαρών της κυβέρνησης, δήλωσε πρώην κορυφαίο στέλεχος της κεντρικής τράπεζας του Πεκίνου, ο πρώην αντιπρόεδρος κ. Wu Xiaoling.

Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να επεκτείνει την νομισματική ή την δημοσιονομική στήριξη, εξαιτίας των ανοδικών πιέσεων των τιμών και των χρεών στις τοπικές και την γενική κυβέρνηση, προειδοποίησε ο κ. Xiaoling, στην επίσημη εφημερίδα της κεντρικής τράπεζας.

Εξαιτίας της ευρωπαϊκής κρίσης χρεών και της αμερικανικής ανεργίας, οι εξαγωγές της Κίνας αντιμετωπίζουν μια αποδυνάμωση της παγκόσμιας ζήτησης.

Παράλληλα, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης ήδη προβληματίζονται με τις παρενέργειες των μέτρων στήριξης του 2008 και του 2009, που έχουν προκαλέσει άνοδο του πληθωρισμού και κίνδυνο επισφαλών δανείων στις τράπεζες.

Η ακόμη πιο μειωμένη διεθνής ζήτηση, τα μέτρα για αλλαγές στην δομή της οικονομίας και για συγκράτηση στην αγορά ακινήτων, καθώς και οι προσαρμογές στις επενδύσεις υποδομών, θα προκαλέσουν επιβράδυνση τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με το άρθρο.

Το ΑΕΠ του "Δράκου" αναπτύχθηκε 9,5% στο β΄τρίμηνο φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v