Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merkel: Θα πάρουμε πλειοψηφία για το EFSF

Βέβαιη ότι θα εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία για την έγκριση του ταμείου διασώσεων EFSF, εμφανίστηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, λίγες ώρες μετά στις τοπικές εκλογές.

Merkel: Θα πάρουμε πλειοψηφία για το EFSF
Βέβαιη ότι θα εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία για την έγκριση του ταμείου διασώσεων EFSF, εμφανίστηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, λίγες ώρες μετά τις μεγάλες ανακατατάξεις στην κυβέρνηση συνασπισμού της, εξαιτίας των αποτελεσμάτων στις τοπικές εκλογές.

Το αποτέλεσμα των εκλογών προκάλεσε την αποχώρηση του κόμματος μειοψηφίας στον συνασπισμό, των Φιλελευθέρων, από την τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου, και η πανωλεθρία αποδόθηκε κυρίως στην αντι-ευρωπαϊκή στάση του στην προεκλογική περίοδο.

Προκάλεσε επίσης αποδυνάμωση και έκτη εκλογική ήττα για το CDU της κ. Merkel, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στην Bundestag σε μόλις δύο εβδομάδες, όπου θα κριθεί η επικύρωση της ευρωπαϊκής συμφωνίας για την επέκταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας και για το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v