Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελπίδες για νέα μέτρα Fed στηρίζουν την Wall

Οι πληροφορίες ότι η συνεδρίαση της Fed θα καταλήξει σε νέα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας στηρίζουν ανοδικά την Wall Street. Κέρδη σε "αμυντικούς" κλάδους και την τεχνολογία, με ρεκόρ Apple στα 420$. Ανοδος ευρωαγορών.

Οι ελπίδες ότι η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve θα καταλήξει με νέα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα, στηρίζουν ανοδικά το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τις χθεσινές απώλειες.

Μετά από επιφυλακτικά ανοδικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει αυτή την ώρα 1,06% στις 11.525 μονάδες, ο S&P 0,88% στις 2.636 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,9% στις 2.636 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι «αμυντικοί» κλάδοι κοινωφελών υπηρεσιών και υγείας.
Σημαντική άνοδο καταγράφει και ο τεχνολογικός κλάδος, με την Apple να ενισχύεται σε νέο ιστορικό ρεκόρ (στα 420 δολάρια με άνοδο 2%), αν και οι μετοχές των, δεικτοβαρών στον Nasdaq, Netflix και Xilinx διολισθαίνουν 7% και 2% αντιστοίχως.

Ο Dow έκλεισε χθες με απώλειες στην Wall Street, μετά το ανοδικό 5x5 της περασμένης εβδομάδας, αν και ανέκαμψε από τα χαμηλά ημέρας όταν φημολογήθηκε ότι οι διεθνείς πιστωτές και η Αθήνα πλησιάζουν σε συμφωνία για την επόμενη δόση κεφαλαίων.

Σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αψηφώντας την υποβάθμιση της ιταλικής οικονομίας έκλεισαν με σημαντική ανάκαμψη.

Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 1,98% στις 5.364 μονάδες, ο DAX κέρδισε 2,88% στις 5.572 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε 1,5% υψηλότερα στις 2.984 μονάδες.

Οι στατιστικές ειδήσεις για την αμερικανική οικονομία είχαν μικτό περιεχόμενο, καθως ανακοινώθηκε ότι οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών μειώθηκαν εκ νέου, κατά 5% τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, αλλά αντιθέτως, ο αριθμός των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν τον Αύγουστο αυξήθηκε ανέλπιστα και διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην διήμερη τακτική συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, που ξεκίνησε σήμερα. Πολλοί παρατηρητές περιμένουν νέα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας από την Fed και ακόμη μεγαλυτερης μείωσης των μακροπρόθεσμων επιτοκίων, όπως την επανισορρόπηση του ισολογισμού της κεντρικής τράπεζες περιλαμβάνοντας χρεόγραφα με πιο μακροπρόθεσμες λήξεις, μια διαδικασία γνωστή ως Operation Twist.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v