Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΑΤΑ: Ανεβάζει 73% τον πήχη κερδών 2011

Η ΙΑΤΑ αναβάθμισε την εκτίμηση για τα κέρδη της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας κατά 73%, λόγω της ζήτησης από την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, που αποδείχθηκε πολύ καλύτερη της αναμενόμενης.

ΙΑΤΑ: Ανεβάζει 73% τον πήχη κερδών 2011
Η διεθνής ένωση αεροπορικών μεταφορών αναβάθμισε την εκτίμηση για τα κέρδη της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας κατά 73%, λόγω της ζήτησης από την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, που αποδείχθηκε πολύ καλύτερη της αναμενόμενης.

Η εμπορική αεροπορία του πλανήτη θα έχει κέρδη 6,9 δισ. δολαρίων φέτος με πωλήσεις 594 δισ. δολαρίων, δηλαδή με περιθώριο κέρδους 1,2%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της International Air Transport Association, η οποία καλύπτει το 93% της παγκόσμιας επιβατικής κίνησης σε αεροσκάφη.

Η πρόβλεψη του Ιουνίου ήταν για 4 δισ. δολ. κέρδη φέτος, ενώ τα περσινά κέρδη του κλάδου ήταν 16 δισ. δολ.

Οι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς ευνοήθηκαν από την αποδυνάμωση του ευρώ, που στήριξε τον προς τα έσω τουρισμό και τις εξαγωγές και η εκτίμηση της ΙΑΤΑ αναβαθμίστηκε κατά 900 εκατ. δολάρια για την Ευρώπη. Για την Μ. Ανατολή η εκτίμηση είναι αναβαθμισμένη κατά 700 εκατ. δολ.

Πάντως ο διεθνής οργανισμός εξακολουθεί να προβλέπει ότι τα διεθνή κέρδη θα μειωθούν τον επόμενο χρόνο, εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v