Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση Wall εν αναμονή της Fed

Εστιάζοντας στις ελπίδες νέων μέτρων οικονομικής τόνωσης από την Fed, η Wall κινείται ανοδικά μετά τις χθεσινές απώλειες. Κέρδη τεχνολογίας με ρεκόρ Apple. Ανοδος ευρωαγορών, σε πείσμα της ιταλικής υποβάθμισης.

Επικεντρώνοντας στις ελπίδες νέων μέτρων τόνωσης της οικονομίας από την τακτική συνεδρίαση της Federal Reserve, το αμερικανικό χρηματιστήριο κινείται ανοδικά μετά τις χθεσινές απώλειες.

Μετά από επιφυλακτικά ανοδικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει αυτή την ώρα 1,06% στις 11.525 μονάδες, ο S&P 0,88% στις 2.636 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,9% στις 2.636 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι «αμυντικοί» κλάδοι κοινωφελών υπηρεσιών και υγείας.

Σημαντική άνοδο καταγράφει και ο τεχνολογικός κλάδος, με την Apple να ενισχύεται σε νέο ιστορικό ρεκόρ, αν και οι μετοχές των Netflix και Xilinx διολισθαίνουν 7% και 2% αντιστοίχως.

Ο Dow έκλεισε χθες με απώλειες στην Wall Street, μετά το ανοδικό 5x5 της περασμένης εβδομάδας, αν και ανέκαμψε από τα χαμηλά ημέρας όταν φημολογήθηκε ότι οι διεθνείς πιστωτές και η Αθήνα πλησιάζουν σε συμφωνία για την επόμενη δόση κεφαλαίων.

Τα σημερινά κέρδη των ευρωαγορών, παρά την υποβάθμιση της ιταλικής οικονομίας από την S&P, και οι ελπίδες ότι η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση, συμβάλλουν στην βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,07% στις 5.316 μονάδες, ο DAX κερδίζει 1,87% στις 5.518 μονάδες, ενώ ο CAC σημειώνει άνοδο 0,64% στις 2.959 μονάδες.

Οι στατιστικές ειδήσεις για την αμερικανική οικονομία είχαν μικτό περιεχόμενο, καθως ανακοινώθηκε ότι οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών μειώθηκαν εκ νέου, κατά 5% τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, αλλά αντιθέτως, ο αριθμός των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν τον Αύγουστο αυξήθηκε ανέλπιστα και διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην διήμερη τακτική συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, που ξεκίνησε σήμερα. Πολλοί παρατηρητές περιμένουν νέα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας από την Fed, όπως την επανισορρόπηση του ισολογισμού της κεντρικής τράπεζες με στόχο χρεόγραφα με πιο μακροπρόθεσμες λήξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v