Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank:Παλεύουμε για τους στόχους του 2011

Η επιδείνωση του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος καθιστά ακόμη δυσκολότερη την μάχη για την επίτευξη των στόχων για το 2011, παραδέχθηκε η Deutsche Bank δια στόματος του οικονομικού της διευθυντή.

Deutsche Bank:Παλεύουμε για τους στόχους του 2011
Η επιδείνωση του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος καθιστά ακόμη δυσκολότερη την μάχη για την επίτευξη των στόχων για το 2011, παραδέχθηκε η Deutsche Bank δια στόματος του οικονομικού της διευθυντή. «Παλεύουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας» δήλωσε ο Stefan Krause και συμπλήρωσε: «το διεθνές περιβάλλον έχει αλλάξει δραματικά».

Στόχος της Deutsche Bank είναι η δημιουργία προ φόρων κερδών της τάξεως των 10 δισ. ευρώ για το 2011, αν και η γερμανική τράπεζα έχει παραδεχθεί ότι ο στόχος αυτός εξαρτάται από το τι μέλλει γενέσθαι με την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Ο κ. Krause διευκρίνισε ότι η Deutsche Bank δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρηματοδότησης και δήλωσε πως ο ίδιος δεν έχει διαπιστώσει ενδείξεις ρευστοποίησης των καταθέσεων των μεγάλων εταιρειών του βιομηχανικού κλάδου, όπως αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Παραδέχθηκε όμως, ότι είναι σχεδόν ανέφικτο για τις τράπεζες να πάρουν βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση χωρίς παροχή εγγυήσεων. "Η μη διασφαλισμένη χρηματοδότηση έχει παγώσει τελείως" δηλώνει και συμπληρώνει: "οι επενδυτές δεν ανησυχούν για το μέλλον ορισμένων τραπεζών, αλλά για τον ευρύτερο ευρωπαϊκό κλάδο"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v